Назад
Косіння газону триммером

Косіння газону триммером


Косіння газону триммером

Для того щоб газон на садовому ділянці добре виглядав, його необхідно правильно поливати, підживлювати і підстригати. На даний момент існує багато різноманітної техніки, що виконує кошення трави. Її вибір залишається за господарем газонної території, але для невеликих ділянок варто звернути увагу на триммер.


Чи можна кошити газон триммером

Ця пристосування створена для того, щоб рівно стригти газон.

Особливо зручно це робити за допомогою такої електричної коси в важкодоступних місцях:

  • під лавками;
  • на ухилі та підйомах;
  • між доріжками та квітниками.

Стрижка трави триммеромТакож плюсами триммера можна назвати компактність і легкість в користуванні.

Після косіння його легко очистити від залишків трави і перевірити на правильність, провівши огляд ріжучої лески. Ціна цього пристрою набагато менша, ніж вартість газонокосарки. Недоліками розглядуваного інструменту вважаються відсутність збирача покошеної трави і невелика потужність.

Опис триммера для стрижки газону

Триммер по суті своєй є електричною косою. Він виглядає як довга жердина, на одному кінці якої знаходиться механізм для стрижки, а на іншому — ручка для утримання інструмента. Двигун може знаходитися як в верхній, так і в нижній частині жердини — це залежить від того, бензиновий триммер чи електричний.

Стрижка трави за допомогою триммера

Ці інструменти для стрижки трави бувають:

  1. Електричними.
  2. Бензиновими.
  3. Колісними.
  4. Акумуляторними.

Знаєте чи не знаєте? Триммер вигадав бізнесмен з Техасу. Він був далекий від технічних розробок і всю життя займався шоу-бізнесом.

Ефективність описаного пристрою залежить від:

  • потужності двигуна;
  • товщини ліски.

Принцип роботи триммера простий — привід, бензиновий або електричний, крутить бобіну, в яку встроєна ліска і катушка. Кінці ліски, виступаючи назовні, розгладжуються і при обертанні діють як леза. Товщина ліски може змінюватися — від 1 мм для постійного щотижневого косіння до 4 мм для особливо заростаних ділянок.

Електричний триммерЕлектричний інструмент має ряд переваг і недоліків.

  • Його перевагами можна вважати:
  • практично безшумну роботу;
  • легкість інструмента;
  • простоту в управлінні;
  • витратний матеріал є лише ліска.

  • Недоліками подібних інструментів вважають:
  • залежність від довжини шнура та електричної розетки;
  • мала потужність;
  • заборону на роботу з мокрою травою.

Також під час косіння доводиться стежити за кабелем, який може потрапити під ріжучу частину інструмента. Якщо ділянка сильно заростла, то за один захід траву не вкосити. Слід проходити декілька разів по площі, знімаючи 10–15 см.

Важливо! Для особливо заростлих ділянок із високим трав'яним покривом слід вибирати моделі триммерів, обладнані дисками з гострими зубцями.

Акумуляторні триммери є родичами електричних. Вони відрізняються тим, що їх не потрібно підключати до мережі — слід лише зарядити акумулятор. Однак подібний інструмент може працювати 25–30 хвилин.

За цей час можна встигнути скосити ділянку, рівну 100 м². Потім пристрій доведеться заряджати, а це займає від 5 до 10 годин. Як варіант можна купити кілька запасних акумуляторів і подовжити косіння на 1–2 години.

[ВІДШКІДНІ] Бензинові триммери використовують дороге за сьогоднішній день паливо. Якщо у власника ділянки немає проблем з покупкою бензину, то тоді можна зупинити свій вибір на цьому варіанті. Він потужніший за електричний і не обмежений можливостями акумулятора.

Подібним інструментом можна косити, поки не закінчиться паливо або лінія. Крім того, схожі триммери, які працюють на суміші бензину і масла, набагато потужніше електричних. За допомогою подібного агрегату можна обрізати траву на ділянці до 1000 м².

[ВІДШКІДНІ] Недоліків у бензинової коси два — великий шум і вихлопні гази. Крім того, якщо не дотримуватися правильного складу суміші, пристрій може запускатися з проблемами. Колісні бензинові триммери — це майже газонокосилки. На них монтується два великих колеса, які поліпшують керованість і прохідність на особливо складних ділянках.

Правила стрижки

Стригти газон описуваним пристроєм не складно. Його треба тримати за рукоять і виконувати кругові рухи. Існують триммери, обладнані ремінцями для плечей і зігнутими рукоятками, що полегшує роботу.

[ВІДШКІДНІ] Знаєте ви? Перший триммер складався з порожньої консервної банки з отворами, дриля і товстої лінії. Він був розроблений у 70-х рр XX століття.

[ВІДШКІДНІ] При косі слід дотримуватися ряду обов'язкових правил:

  1. Не можна стригти траву після дощу або в сильну спеку. У першому випадку газон буде обстрижений нерівномірно через розм`яклу від води ґрунт, у другому ж трав'яний покрив відновиться нерівномірно.
  2. Спочатку треба обстригти ділянку по країнах, а потім видаляти зайву траву в центрі ділянки. Це допоможе дотримати однакову довжину трави під час косіння.
  3. Після обрізки слід поливати і підживлювати рослини, оскільки стрижка є для них стресом. Ці заходи допоможуть зберегти нормальний зовнішній вигляд газону.
  4. Видалені верхівки трави обов'язково треба зібрати і видалити з ділянки.

Перший кос нового газону роблять через 7-10 днів. Надалі цю роботу слід виконувати з квітня по жовтень. Частота стрижки залежить від сорту рослин і погоди, але в будь-якому випадку її слід проводити один раз на тиждень, а на початку літа - 1 раз на 3-4 дні. Висота покриву не повинна перевищувати 6 см.

Відео: Лайфхаки з триммером

Як рівно підстригти газонну траву

Для того щоб підстригти лужайку рівно, новачку слід дотримуватися наступних правил:

  1. Кожен новий кос повинен відбуватися в напрямку, перпендикулярному попередньому.
  2. Якщо на ділянці присутні ями або горби, треба збільшити висоту косої трави.
  3. Інструментом слід працювати плавно, його не можна різко пересувати з боку в бік.
  4. Найкращий час для косіння - раннє ранок або вечір.
  5. Перед роботою слід уважно перевірити стан інструменту.
Важливо! Перед роботою на ділянці слід видалити зайві речі, камені або садовий інвентар. Перед косінням її також необхідно обробити за допомогою грабель.

Триммер буде відмінним помічником для підтримки в нормальному стані невеликої газонної ділянки. Головне - вибрати підходящий вид агрегата й дотримуватися правил користування цим нескладним інструментом.

Ця стаття була корисною?
26 раз вже допомогла
Немає коментарів
Останні коментарі