503976401 Husqvarna Eco Bevel Gear Grease Bio-100G OEM. Mléz hlavy zastřihovače

Jak a s tím, co namazat travní zastřihovač? Nuance při výběru a aplikaci sloučeniny

Převodovka Brushcutters, která si koupí jakýkoli stroj, je druh loterie, ale hodně záleží také na zahradníkovi. V péči rukou a čínských vzorcích jsou dlouhotrvající a nenechávají své majitele ve špatnou dobu. A pokud zapomenete namazat výstroj pro řezání štětců včas, nevyčistěte filtry, použijte levný benzín s nízkou kvalitou, pak zahradní vybavení z nejslavnějších značek se stane bolestí hlavy.

Mazání ozubených kol je jedním z nejdůležitějších prvků údržby zastřihovače benzínové trávy, který by měl být proveden přímo uživatelem.

Čas a postup pro provádění preventivní údržby převodovky

Ihned po zakoupení doporučuji povinnou preventivní údržbu nového zastřihovače benzínové trávy s přidáním mastnoty v převodovce. U všech vysokých nákladů na zahradní vybavení někteří výrobci snížili rohy a během období vloupání vložili pouze minimální množství tuku.

Jak často by měla být převodovka mazání kartáče?

Preventivní inspekce přenosu s přidáním kapalného tuku se často provádí jednou ročně na začátku nebo na konci sezóny jednou ročně. Pokud pro profesionální řezání nepoužíváte zastřihovač benzínu, je to dost.

Pro vysoké objemy sečení je nutné namazat převodovku kartáčového kožtáče každých 20-50 hodin práce. Pokud jsou provozní podmínky těžké, například pokud sekáte najednou velké pole a zastřihovač trávníku nemá čas se ochladit, nebo pokud používáte levné mazivy, musí být mazivo zkontrolováno a přidáno každých 20 hodin práce.

Jak namazat 5 hlavových zařízení, řezačka trávy/ řezačka štětce/ Weed Eater/ Weed Wacker/ String Trimmer

Nepřímý důkaz, že je nutné namazat převodovku, může sloužit jako přehřátí nebo zvýšená hlučnost jednotky.

Také úplná náhrada maziva, s demontáží a proplachovacím uzlem, doporučuji při nákupu zastřihovače benzínu z druhé ruky na trávu.

Mazivo benzínového oříznutí

Různé tuky pro zahradní vybavení

Podle pokynů pro mazání pro zkosení zkosení by se mělo použít speciální mazivo. Výrobci zahradního vybavení zpravidla produkují a doporučují jejich značku chemikálií jako nejvíce přizpůsobené jejich zařízením.

Současně, za účelem snížení provozních nákladů na zahradní vybavení a zvýšení přitažlivosti značky automobilových chemikálií, jsou maziva pro zahradní vybavení obvykle multifunkční. Je navržen nejen pro namazání ozubených kol benzínových zastřihovačů, ale také k ošetření hadic, ozubených kol a převodovek jakéhokoli zahradního vybavení a mechanických zařízení pracujících při vysokém zatížení.

Takové lubrikant zařízení se prodává v snadno použitelných a snadno obchodových trubkách.

I když je specializované lubrikant zařízení během provozu téměř úplně vyčerpané, přísady stále vytvářejí efektivní mazací ochranný film na povrchu ozubených kol.

Je třeba poznamenat, že mnoho majitelů kartáčovače na území bývalých zemí CIS pro mazání převodovky používá buď lithium na bázi lithia-24 na bázi lithia nebo na bázi lithia, nebo pro kabely na bázi lithia nebo lithia. Je snadné vyplnit převodovku lékařskou stříkačkou 5cc.

Zjevnou výhodou použití maziva na bázi lithia a maziva na bázi lithia v přenosu na vašem kartáčovém kož je, že šetří provozní náklady. Ale existují nuance, kvůli kterým jsou oštěpy zlomeny na fórech zahradníků na internetovém prostoru. Pro mé myšlenky na to, co lze a nelze mazat pomocí mastnoty na bázi lithia, viz „Lithol jako mazivo ozubeného ozubeného ozubeného ozubeného kola“.

Jak namazat převodovku kartáčovače, benzínovou tráva zastřihovače

Boční šroub pro 17 na převodovce benzínového zastřihovače

Aby byl váš kartáč v bezpečí a aby se zabránilo náhodnému spuštění, jsou veškerá údržbářská práce na něm prováděna s odstraněním zapalovací svíčky/zástrčky. Neotáčejte zastřihovač trávy vzhůru nohama, abyste se vyhnuli úniku benzínu.

Vyjměte boční šroub na převodovce kartáče. V závislosti na příslušném výrobci vašeho zahradního nástroje může být šestihranný šroub nahrazen klíčem, obvykle 17 mm jeden. Vlákno je běžné, odšroubuje proti směru hodinových ručiček. Neztrácejte pečeťovou podložku.

Pokud na vnitřním konci šroubu není viditelný tuk, musíte přidat 3 až 4 gramy. Ručně otáčejte převodovkou a zvrátí směr rotace a distribuuje mazivo přes ozubená kola.

Poté položte šroub na místo a pevně jej utáhněte.

Materiály:

Nejprve musíme rozebrat rozmach. U konvenční řetězové pily se to provádí jednoduše jejím odpojením od horní a dolní převodovky.

Pokud má kobylka skládatelný dvoudílný rozmach, je to ještě snazší. Je nutné pouze odstranit spojovací pouzdro ve středu a oddělit poloviny.

Pokud byl chovatel plevelů v provozu již dříve, můžete si při kontrole hřídele nebo hřídele v případě skládatelného rozmachu všimnout opotřebení z sestavovacích pouzder. To jsou místa, která je třeba namazat.

Stiskněte malé množství mastnoty na látku nebo prsty a pracujte na šachtě bez přeskočení. Používá se v tenké vrstvě, ale všude. Musíte věnovat zvláštní pozornost spline, protože jsou pod nejvyšším zatížením, zejména když kobylka zasáhne skály a další předměty.

Vložte mazaný hřídel zpět do hřídele mírným kroucením pohybem. Tímto způsobem některé z přebytečných tuků zůstává na rukávech zarovnání, kde je třeba. Rotace také pomáhá spline dostat se do jejich správné polohy sezení na ozubených kolech.

Pokud obsluhujete rovnou sekačku s nerozloženým rozmachem, je jednoduše znovu připojeno k převodovkám. V případě dvoudílného rozmachu jsou každý krátký hřídele vložen do jejich příslušných polovin. Poté jsou části rozmachu zakotveny ve středu. Pokud jejich spline nejsou chyceny, můžete jednoduše otočit dolní ozubenou kola ručně. Dále je ukotvená tyč sevřená zpět spolu s vazbou.

Pokud je trávník používán zřídka, měla by být tato údržba rozmachu provedena každou sezónu. Tento mastnota dokáže zvládnout vysoké teploty, což pomáhá zabránit úniku oleje, když používáte kartáč po dlouhou dobu. Stejnou sloučeninu lze také použít k mazání převodovek. Může být do nich přitlačen injekční stříkačkou, pokud trubice nemá výtok. Frekvence mazání převodovky je vyšší než hřídel. Výrobci to obvykle doporučují provádět každých 5 motohodin.

Budete potřebovat

Vezměte stříkačku, dočasně odstraňte píst. Vložte tuk do válce. Obvykle je tato částka 5-10 g (přesnější částka je zapsána v příručce k výuce kartáčovače).

Nebuď líný strávit několik minut po zakoupení kartáčovače a před sezónou sečení, abyste namazali toto důležité shromáždění. A váš nástroj bude vždy připraven pracovat kdykoli a bude sloužit po mnoho, mnoho let.

Požadované nástroje a materiály

Pro údržbu převodovky budete potřebovat následující nástroje a materiály:

Hexagonální klíč pro otvor pro mazání

Tento klíč je obvykle dodáván s kartáčkem nebo oříznutím.

Dalším nástrojem, který potřebujete, je injekční stříkačka 10 ml. Je to mazací zbraň, která umožňuje mastnotě dostat se do převodovky.

Doporučuje se používat původní mastnotu od výrobce kartáčků. Jako poslední možnost můžete použít jakékoli mazivo rotačního zařízení, jako je Lithol 24.

Akce Otevřete převodovku

Chcete.li získat přístup k převodovce, musíte jej otevřít. Chcete.li to provést, odšroubujte šroub na převodovce pomocí klíče Allen. Šroub pro všechny kartáčky je na stejném místě, poblíž nástroje.

Akce vyplňuje stříkačku olejem

Průměr trubice neodpovídá průměru převodovky

Budete potřebovat stříkačku, abyste dostali olej do převodovky bez problémů.

Poté naplňte stříkačku mastnotou z trubice.

Poté je píst vložen zpět do stříkačky. Injekční stříkačka je připravena přidat mastnotu.

Akce naplnění převodovače mastnotou

Injekční stříkačka je vložena do převodovky

Nejprve vložte injekční stříkačku do převodovky.

Stiskněte trochu mastnoty do převodovky a otočte ho asi o čtvrtinu otočení

Potom zmáčkněte trochu mastnoty do převodovky a otočte ji asi o čtvrtinu otočení.

Jakmile je veškerý tuk vymačkán, proces je dokončen

Použijte malé části tuku. Po každé výplně mastnoty otočte převodovku o 1/3 na 1/4 zatáčku. Je vhodné si vybrat množství maziva pro každé náplň tak, aby převodovka během mazání dokončila úplnou rotaci.

Akce těsnění převodovače

Jakmile naplníte převodovku mastnotou, utáhněte šroub na převodovce a dobře ji utáhněte.

Jak namazat převodovku kartáčovače (nejjednodušší způsob)

Jak namazat převodovku Trass Trimmer nebo Brushcutter: Správná údržba zahradních nástrojů | (Foto video)

Zpětná vazba od našich čtenářů je pro nás velmi důležitá. Nechte své hodnocení v комментари и мнения. Váš komentář bude užitečný pro ostatní uživatele.

Demontáž převodovky pro kontrolu a vyměňte tuky a noste částice

Chcete.li to provést, odpojte kryt a hřídel s šachtou uvnitř z převodovky. Vyjměte pohon z vřetena a omyjte sestavu pastorku, aby se usnadnilo demontáž. Odšroubujte šroub zástrčky, ale může být ponechán na místě. к. nenese žádnou zátěž napájení.

Výměna zastřihovače STIHL trávy

Poté odstraňte pastorka z pouzdra. Chcete.li to provést, použijte speciální stahovač k odstranění kroužku ze štěrbiny prstence, který drží sestavu pastorku v pouzdru ve správné poloze.

Protože ložiska jsou instalována s jejich vnějším kroužkem na sedadlech s rušením, není snadné je odstranit. Pro usnadnění tohoto úkolu pojďme zahřát kryt zařízení v oblasti ložisek se stavebním vysoušečem vlasů.

Jakmile se kovový kov zahřeje, rozšiřuje se a napětí zmizí. Blok spirálového hnacího hnacího hnacího hnacího pohonu se dvěma identickými párovými ložiskami lze nyní z pouzdra snadno odstranit.

Pokračujte a odstraňte sestavu pastorku volnoběhu s vřetenem z krytu ozubeného kola. Zde nejprve vyjměte soustředěný rukáv s párem kleště s úzkými čelisti, pak žláza zredivováním šroubovákem nebo jiným vhodným nástrojem.

Také, stejně jako v prvním případě, vytáhněte opěrnou část tím, že ji stisknete zamykacího prstencového stahovače, pomocí otvorů v zámku za tímto účelem.

Zahříváme kryt ozubeného kola s vysoušečem vlasů v oblasti bloku ložiska pastorku a po chvíli ho vytáhneme lehkým tahem na vřeteno.

Jak namazat zařízení na trávu

Nákup jakéhokoli stroje je jakousi loterií, ale hodně záleží také na zahradníkovi. V péči o ruce a čínské vzorky slouží dlouho a nenechávejte své majitele ve špatnou dobu. A pokud zapomenete včas namazat převodovkou ořízků, nevyčistěte filtry, použijte levný benzín s nízkou kvalitou, pak zahradní vybavení z nejslavnějších značek se stane bolestí hlavy.

Mazání ozubeného ozubeného zařízení je jedním z nejdůležitějších prvků údržby, které musí uživatel přímo provést.

Čas a postup pro údržbu převodovky

Ihned po zakoupení doporučuji preventivní údržbu vašeho nového zastřihovače benzínové trávy přidáním oleje do převodovky. Pro všechny maximum zahradního vybavení někteří výrobci šetří peníze a namazávají pouze na minimum, po dobu vloupání.

Jak často namazat převodovku kartáče

Preventivní inspekce ozubených kol se často provádí přidáním kapalného tuku jednou ročně na začátku nebo na konci sezóny. Pokud nepoužíváte zastřihovač benzínové trávy v profesionálním množství, je to dost.

Pokud uděláte spoustu sečení, měli byste vyměnit převodovku Brushcutter každých 20 až 50 provozních hodin. Pokud jsou provozní podmínky zahradního vybavení obtížné, e.G. Pokud je najednou seká velké pole a sekačka nemá čas na ochlazení, nebo pokud se použijí levné mazivy, musí být mazivo zkontrolováno a přidáno každých 20 hodin provozu.

Nepřímé náznaky, že převodovka je třeba mazat, jsou přehřátí nebo hlučné části.

Doporučuji také úplnou výměnu maziva, demontáže a proplachování jednotky při nákupu ozdoby benzínové trávy z druhé ruky.

Mazivo převodovky pro benzínovou trávu

Podle manuálů byste měli použít mazivo speciálního zařízení k mazání zkoseného zařízení. Výrobci zahradního vybavení zpravidla produkují a doporučují chemii své značky, jako nejvíce přizpůsobené jejich zařízením.

Současně, za účelem snížení nákladů na provoz zahradního vybavení a zvýšení přitažlivosti značky automobilových chemikálií, jsou maziva pro zahradní vybavení obvykle multifunkční. Je určen nejen pro mazání benzínových zastřihovačů, ale také pro ošetření hadic, ozubených kol a převodovek jakéhokoli zahradního vybavení a mechanických zařízení pracujících při vysokém zatížení.

Takové převodovky se prodávají v snadno použitelných a snadno obchodovacích trubkách.

I když je během provozu téměř zcela opotřebované specializované mazivo s ozubeným zařízením, přísady stále vytvářejí efektivní mazací ochranný film na povrchu ozubených kol.

Je třeba poznamenat, že mnoho majitelů kartáčovače v bývalých zemích CIS používá pro převodovky pravidelné lithiové lithium-24 nebo třtinovou mastnotu. Je vhodné naplnit reduktor lékařskou stříkačkou 5cc.

Zjevnou výhodou použití maziva na bázi lithia a maziva na bázi lithia při přenosu kartáčového kož je, že snižuje náklady na vlastnictví. Existují však nuance, kvůli kterému narušují oštěpy na fórech zahradníků na internetovém prostoru. Moje myšlenky na to, co může a nelze namazat mazací mazací lithiem, najdete v článku „Lithol jako mazivo kartáčovače“.

Jak namazat převodovku na oříznutí kartáče nebo benzínu

Boční šroub 17 na převodovce benzínového zastřihovače

Z bezpečnostních důvodů, aby se zabránilo náhodnému spuštění, se veškerá údržbářská práce na kartáčovém kož je vždy prováděna s elektrickým uzávěrem / zástrčkou z zástrčky. Neotáčejte zastřihovač trávy vzhůru nohama, abyste se vyhnuli úniku benzínu.

Odšroubujte boční šroub na převodovce kartáče. V závislosti na výrobci zahradního nástroje může místo šestihedrálního šroubu existovat šroub klíč, nejčastěji 17. Vlákno je obyčejné, odšroubuje proti směru hodinových ručiček. Neztrácejte pečeťovou podložku.

Pokud na vnitřní straně šroubu není viditelné žádné mastnoty, měly by být přidány 3 až 4 gramy. Otočte přenos ručně a změňte směr rotace a distribuujte tuk na ozubených koláčích.

Potom šroub položte na místo pevně utažením.

Poruchy a odstraňování problémů s hlavní převodovkou

Různé poruchy se vyskytují s převodovkou elektrického nebo benzínového trávníka. Nejběžnější jsou uvedeny v tabulce níže. Tam můžete také najít příčiny a lék.

Porucha jednotky převodovky Možné příčiny lék
Přenosová jednotka je velmi horká Použití nevhodných (nízko kvalitních) maziv nebo jejich nepřítomnosti Změňte nebo přidejte mazivo
Ozubená kola jsou nová a nestarala se Běh na krátkou dobu bez těžkých zatížení s pravidelnými zastávkami, takže mechanismus má čas na ochlazení
Hřídel se během rotace, hraní a klepání Jedna z ložisek je zničena nebo příliš opotřebovaná Nahraďte vadné ložisko za novou
Přenosový mechanismus vychází z lišty kartáče nebo je uvolněný poškození jeho bydlení Část musí být nahrazena
V některých případech menšího poškození utáhněte bod zlomeniny kovovým pásem
není opraveno na trubce opotřebení vazby Je možné větrný vinutí větrem izolační páskou na bodě upevnění nebo změnit hřídel
Výstupní hřídel s čepelí se při zvyšování zatížení neobrátí ani se nezastaví Nosit na ozubených kolech nebo na jednom z rychlostních stupňů Je třeba vyměnit interagující páry opotřebovaných částí

Ložiska jsou zničena použitím nevhodného mastnoty nebo nepřítomností mastnoty. Jejich poškození je také způsobeno těžkým používáním kartáčového kož a vniknutí částic cizích materiálů (jako jsou zlomené kovové zuby mechanických ozubených kol) kvůli skutečnosti, že integrita sběratelů prachu je porušena.

Chcete.li odstranit ložisko, musíte rozebrat převodovku a použít speciální stahovač. Pokud ho nemáte, můžete to zkusit s kladivem a mandrelem. V tomto případě pracují pečlivě, aby nedošlo k poškození sezení. Nedoporučuje se, abyste k odstranění ložiska použili předehřívání. Je to proto, že kov může ztratit potřebné výkonové charakteristiky.

Pokud se čepel přestane otáčet při zatížení nebo se vůbec neotáčí, uslyšíte neobvyklý hluk.

Většina problémů s převodovkou lze snadno opravit vlastními rukama. Měli byste si koupit náhradní díly, které jsou „originální“ pro model Brushcutteru, který používáte.

Hnací motory

Většina sekaček je vybavena benzínovým motorem (ICE), může to být dva nebo čtyři mrtvice, není žádný zvláštní rozdíl. Čtyřtík je ekonomičtější a silnější, ale oprav je těžší udržovat a dražší. Dvoutak je snáze udržován, levnější, ale je nízko výkon, spotřebovává více paliva, má špinavější a hlučnější výfuk. Existují také kombinované motory. Kromě benzínových motorů mohou být travní oříznutí vybaveny elektrickými motory, které jsou připojeny k domácí síti 220V dlouhý kabel, ale zpravidla, ale zpravidla. Jedná se o domácnost. jsou vázány na napájecí dráty.

Ve většině případů je požadovaná část oleje nebo jeho úplná náhrada prováděna jednou ročně. před nebo na konci sezóny. To je dost, pokud se zastřihovač trávy v domácnosti používá k sečení asi 3-4 dní za měsíc.

Pokud je sekačka pravidelně používána pro sečení mladé trávy na velkých územích, je nutné namazat převodovku alespoň jednou za 30-45 hodin. A pokud je pro každodenní sečení nejen mladé trávy, ale také staré vysoké, dřevité plevele, pak je nutné změnit tuk ve své převodovce alespoň jednou za 20 motorových hodin, nejen.

Takové faktory, jako je zvýšený hluk a přehřátí, vám řeknou, že převodovka na trávu potřebuje mazání mazání. V tomto případě odstraňte mechanismus, demontujte jej a zkontrolujte vnitřní části. Pokud bylo při inspekci zjištěno, že v uzlu je dostatek tuku, musí být nahrazeno jako celek. Pokud je příliš malý olej, bude operátor muset přidat chybějící množství maziva.

Odrůdy mazacích sloučenin

K údržbě převodových jednotek se používají tuky různých konzistencí:

  • Semi-kapalina. Takové skladby obsahují celou řadu přísad a přísad.
  • Plastický. Jsou to nejvíce univerzální možnost. Nejčastěji se používají pro převodové a šroubové jednotky.
  • Pevný. Skluzy desek v původním stavu.

Special Comlound se vztahuje na polostavný systém.

Stihl Grass Trimmer Grease je oblíbená volba. Díky zvláštnímu složení a komponentám se opotřebení výrazně sníží a zvyšuje se odolnost proti korozi. Hlavní vlastnosti této značky mastnoty jsou:

3976401 Husqvarna Eco Bevel Gear Grease Bio-100G OEM

Platební metody

SKU: 503976401 UPC: 705788527649 MPN: 503976401 Podmínka: Nová dostupnost: lodě (opouští náš sklad) do příštího pracovního dne, pokud jsou na skladě

3976401 Eco Bevel Gear Grease Bio-100G Husqvarna OEM

Náš obchod je místem, kde najdete přesný 503976401 Husqvarna Eco Bevel Gear Grease Bio-100G, které potřebují. Toto je certifikovaná OEM Husqvarna Eco Bevel Gear Grease Bio-100G vyrobená s nejvyššími standardy QA, což zajišťuje, že vaše venkovní vybavení Husqvarna bude fungovat v jeho nejvyšších podmínkách, čímž se zvýší jeho motor.

Využijte všech původních dílů vyrobených Husqvarna, které vám nabízíme. Husqvarna poskytuje inovativní produkty a rozmanitá energetická řešení, která lidem pomáhají pracovat. Vždy jsme se řídili ke zlepšení. Naše výrobky se snadno spustí a udržují, výkonné, odolné a lehké.

Naše web nabízí širokou škálu dílů Husqvarna, které vám pomohou najít ten, který lépe vyhovuje vašemu motorovému vozidlu. Máme rychlou dopravu a skvělý zákaznický servis. Podrobné informace naleznete na naší kontaktní části a odpovězte na všechny potřebné otázky.

Nenechte si ujít naše nabízené produkty! Určitě najdete nejlepší výběr dílů Husqvarna.

V případě, že to není potřebný kus. Podívejte se na náš kompletní katalog dílčí části Husqvarna a najděte část, kterou hledáte.

Můžete také zkontrolovat nejlepší, nejvyhledávanější produkty Husqvarna, které nabízíme kontrolou naší sekce rychle se pohybující díly. Najdete produkty vynikající kvality, které jsou naším nejprodávanějším, jako je tento vzduchový filtr Husqvarna 372XP 575269101 OEM.

Husqvarna Eco Bevel Gear Grease Bio-100G 503976401 Specifikace

Část výrobce: Husqvarna Group

Číslo produktu: 503976401

Tento produkt nahrazuje:

O venkovním zařízení Husqvarna

Husqvarna je světovým producentem venkovních výrobků, jako jsou řetězové pily, sekačky na trávu, dmychadla a zahradní traktory. Společnost má více než 300 let zkušeností s vývojem průkopnické technologie.

Venkovní zařízení Husqvarna patří mezi nejlepší produkty dostupné na trhu s krajinářským úpravou. Nabízíme širokou škálu náhradních dílů pro vaše zařízení Husqvarna Power Equet od nejspolehlivějších značek na světě.

503976401 Eco Bevel Gear Grease Bio-100G Husqvarna OEM Manual a další informace

Není si jistý, zda část 503976401 vyhovuje vašemu modelu? Pomocí můžete zkontrolovat následující informace nebo kontaktovat náš tým zákaznických služeb.

V závislosti na naší dostupnosti vám můžeme poskytnout servisní příručku, manuál operátora nebo katalog součástí vašeho zařízení.

Typy manuálu, které můžeme nabídnout:

Příručka pro majitele: Poskytněte podrobné informace o tom, jak správně používat zařízení a jak nainstalovat některé rychle se pohybující díly. Poskytuje také základní informace o tom, co je zahrnuto do souprav a příslušenství.

Servisní příručka: Obsahuje informace týkající se služeb, základních oprav a údržby.

Příručka dílů: Poskytuje schémata a seznam všech částí zobrazených podle částí.

Mohou existovat stovky variant části, pro případ, že číslo dílu 503976401 se nehodí vašemu vybavení. Kontaktujte naši skupinu zákaznických služeb sekačky na trávu a získejte pomoc.

Jak namazat husqvarna flexibilní zastřihovač

Nákup jakéhokoli druhu vybavení je druh loterie, ale také záleží na zahradníkovi. V péči o ruce a čínské vzorky slouží po dlouhou dobu a nezklamají jejich pány ve špatnou dobu. A pokud zapomenete na čas na trávníkové sekačkách na čas, nevyčistěte filtry, použijte levný benzín s nízkou kvalitou, pak zahradní vybavení z nejslavnějších značek se stane bolestí hlavy.

Mazání převodovky sečení trávníku je jedním z nejdůležitějších prvků údržby zastřihovače plynu, které musí uživatel přímo provést.

Čas a postup pro prevenci převodovky

Doporučuji, abyste nutně provedli profylaxi nového zastřihovače plynu ihned po zakoupení, s přidáním maziva do převodovky. Navzdory vysokým nákladům na zahradnické vybavení někteří výrobci ušetří a vkládají tuk pouze na minimu, v době vloupání.

Jak často namazat zařízení na sečení trávníku

Často se rutinní kontrola přenosu s přidáním kapalného tuku provádí jednou ročně na začátku nebo na konci sezóny. Pokud vás plynový zastřihovač nepoužívá v profesionálních svazcích, je to dost.

Pro velké svazky sečení je nutné mazat převodovku sečení trávníku každých 20-50 hodin provozu. Pokud jsou například provozní podmínky zahradního vybavení obtížné, je najednou seká velké pole a sekačka na trávu nemá čas na ochlazení nebo se používají levné maziva, pak musí být tuků zkontrolováno a přidáno každé 20 hodin provozu.

Nepřímý důkaz, že je nutné namazat převodovku, může být přehřátí nebo zvýšit hladinu hluku jednotky.

V těchto případech, pokud během inspekce je zjištěno, že v sestavě je dostatek maziva podle objemu, doporučuji, aby byl nahrazen jako celek, zatímco je vhodné si vybrat jiného výrobce automatického zboží.

Také úplná změna maziva, s demontáží a mytím jednotky, doporučuji při nákupu použitého zastřihovače plynu.

Mazivo pro převodovku pro ozdobu plynu

Sortiment maziv pro zahradní vybavení

Podle pokynů by se k mazání zkoseného zařízení mělo použít speciální přenosová kapalina. Výrobci zahradnictví zpravidla produkují a doporučují chemii své značky jako nejvíce přizpůsobené jejich zařízením.

Současně se za účelem snížení nákladů na provoz zahradního vybavení a zvýšení přitažlivosti automatické chemické značky obvykle vyrábí multifunkční tuk pro zahradní vybavení. Je určen nejen pro mazání převodovek benzínových zastřihovačů, ale také pro zpracování hadic, ozubených kol a převodovek jakéhokoli zahradního vybavení a mechanických zařízení pracujících při vysokém zatížení.

Nebo Liqui Moly LM 47 MOS2. Shrus Grease se speciální přísadou proti tření. Disulfid molybdenu určeného pro vysokorychlostní a nakládaná ložiska.

Toto mazivo ozubeného zařízení se prodává v trubkách vhodné pro použití a následné úložiště.

I když bylo během provozu téměř zcela rozvinuté specializované mazivo pro převodovku, přísady stále vytvářejí efektivní mazací ochranný film na povrchu ozubených kol.

Je třeba poznamenat, že mnoho majitelů sekaček na trávu v bývalých expanzích CIS používá obyčejné litol-24 nebo mazivo na bázi lithia pro mazání převodovky. Je vhodné doplňovat převodovku pomocí 5-ccm lékařské stříkačky.

Mnoho motoristů, místo bočního šroubu, zvedne vlákna a zašroubujte mastnotu z automobilů, které sloužily jejich crosspieces. Toto zdokonalení umožňuje přidání litolu bez rozebírání sestavy pomocí mastnoty.

Nepochybnou výhodou používání maziva na bázi litolu a lithia pro doplnění paliva na sečení trávníku je snížení provozních nákladů. Existují však nuance, kvůli kterým se kopí se zlomí na fórech zahradníků internetového prostoru. Moje myšlenky jsou na tom, co lze namazat mazivami na bázi lithia a co není, přečtěte si v článku „Litol jako mastnota pro převodovku pro usmívání trávníku“.

Jak namazat zařízení na sečení trávníku, zastřihovač plynu

17 bočních šroubů na převodovce pro oříznutí plynu

Z bezpečnostních důvodů musí být veškerá preventivní práce na sekačce na trávu prováděna s elektrickou víčkou / zátkou ze svíčky, aby se zabránilo náhodnému spuštění. Neotočte zastřihovače, abyste se vyhnuli úniku plynu.

Odšroubujeme boční šroub na trávníku sečení. V závislosti na výrobci zahradního nástroje může být místo šestiúhelníkového šroubu použito šroub na klíč, obvykle o 17. Vlákno je normální, vypněte proti směru hodinových ručiček. Neztrácejte pečeťovou podložku.

Pokud na vnitřním konci šroubu není viditelný mazivo, přidejte 3-4 gramy. Ručně otočte rychlostní stupeň a změňte směr rotace tak, aby byl mastnota distribuována přes rychlostní stupeň.

Operace opakujte několikrát. V průměru asi 5. 10 g je zahrnuto do převodovky. Sestava musí být zcela naplněna mastnotou, s přihlédnutím k instalaci šroubu.

Poté znovu nainstalujte šroub pevně utažením.

Jak vidíte, nebude to trvat mnoho času ani speciálních dovedností, aby se na mazání převodovky na sekačce na trávu. Obvykle budeme trvat déle, než děláme plné množství preventivních prací. Spolehlivé pro vás zahradní vybavení. Podělte se o své zkušenosti s benzínovými oříznutí.

Jak olej na mazání zastřihovače redukujícího

Čas od času, uprostřed intenzivní práce na sečení travního stojanu, váš zaříznutí začne vyrábět ošklivé a broušené zvuky. Stěžuje si na nedostatek mazání převodovka. aktivněji naložená jednotka zařízení. A brzy může tato „varování“ následovat zaseknutí jednotky.

Jaké mazivo by mělo být použito pro oříznutí?

Během provozu je mechanická část zastřihovače naložena kontaktními silami na zubech, reakce odporu z držícího plevele (čas od času s mazem), dynamická, šoková zatížení v důsledku neustále se měnícího točivého momentu. Mazivo pro oříznutí musí tyto funkce plně zohlednit, protože výběr značky musí být přísně osobní.

Jsou brány v úvahu následující důvody:

  • Značka výrobce. Jakákoli značka není nepřiměřeně orientována na maziva své vlastní produkce (existuje možnost mluvit o levných čínských produktech později). To platí pro výrobce jako Husqvarna, Stihl, Huter, Makita atd. Výjimkou jsou ruské oříznutí: kopřiva, kalibr v anotaci uživatele obecně neukazuje značku maziva.
  • Viskozita maziva. Protože každý ví, co je třeba udělat pro našeho klienta, mazací sloučeniny jsou rozděleny do tří skupin. Vysoce viskózní (koloidní umožňující účetnictví (software) obsahující různé přísady), univerzální univerzální plastové sloučeniny a pevné mazivy během provozu změkčené.
  • Není to špatná adheze na povrch částí převodovky Během rušného maziva není vytlačena do mezer nebo ze sestavy.
  • Míra mazání převodovky se zde musíte spoléhat na své zkušenosti a rady odborníků, protože někteří domácí výrobci oříznutí, kteří se spoléhají na dostupnost svých vlastních servisních center, obecně neposkytují jasnou radu o období provozu převodovky mezi 2 2 mazání.

Video: Jak namazat husqvarna flexibilní zastřihovač

ZMazuvannya redukt 17 Shafta sečení trávníku

ZMazuvannya redukt 17 Shafta sečení trávníku

Předpokládá se, že pro oříznutí neexistuje univerzální mazivo, ale to není úplně pravda. Ve skutečnosti bude vhodné mazivo ten, ve kterém jsou přítomny následující komponenty:

  • Aditiva proti opotřebení, které neobsahují žádné toxické vedení;
  • Pevná maziva s přítomností grafitového nebo molybdenového disulfidu (druhá je lepší, protože s tím vším je mazivost zcela zachována pro obrovskou škálu revolucí šachty);
  • Pouze minerál (anorganický!) Oleje s nejvyšším stupněm čištění.

Výše uvedené požadavky jsou plně splněny pomocí ozubeného mastnoty Oregon Lithium Boreses podle jiného šampiona EP-0, Ruské kompozice Oleo-Mas, Litol. 24, neboli Azmol 158, také ty, které doporučuje výrobce konkrétního modelu zastřihovače.

jak tuk Ořízkové převodovky?

V horní části pouzdra, kde je nainstalován blok převodovky, je technologická díra, která je během provozu zastřihovače připojena šroubem. Tato pověst má to, že se šroub ukáže a 1.5. Do díry se zavádí 2 ml tuku pomocí trysky na trubici. Pokud bylo mazivo zakoupeno v jiném obalu, pak pro tuto operaci je vhodná jediná injekční med.

Poté je šroub nainstalován na svém původním místě. Tato funkce, bez ohledu na radu uživatele, by měla být provedena každých 10. 15 hodin provozu zastřihovače v provozním režimu.

Dalšími důvody pro aktualizaci, jak se také nazývá měnící se mazání převodovky, je nezávislý výkon malé rutinní údržby (například čištění a mytí převodovek před létem), oprava jednotky, zachování zastřihovače po dobu chladné počasí atd.

Pokud je jednotka převodovky rozebrána, doporučuje se zcela odstranit zbytky předchozího tuku z povrchu částí, i když nemá žádné známky oxidace a kontaminace. A teprve potom použijte nové mastnoty. Po nanesení maziva se doporučuje několikrát otočit hřídel a ujistit se, že mazivo je středně rozloženo ve všech částech převodovky.

Při mazání je zvýšená pozornost věnována následujícím prvkům:

Mazání oříznutí: Kritéria výběru

Během provozu benzínového zastřihovače začíná převodovka vydávat zvuky broušení, které jsou známkou nedostatku mazání nebo ztráty jeho vlastností.

Majitel samozřejmě nemusí k cizímu hluku přikládat velký význam, ale ignorování povede k zaseknutí rychlostních stupňů a v důsledku toho k nadcházející nákladné opravě.

Proto, aby se zabránilo předpokladu pro vzhled broušení, je nutné dodržovat mazací předpisy ořízkové převodovky doporučené výrobcem.

Zařízení Trimmer Gear

Bez ohledu na výrobce nebo model je moderní zastřihovač vybaven převodovkou pro změnu úhlu přenosu mechanické energie mezi hnací hřídelí a hlavou oříznutí.

Zkosení zkosení se nejvíce používá v sekačkách na trávu, protože na rozdíl od čelních rychlostních stupňů mohou šroubová zařízení nést obrovské rychlosti, má hladší zapojení a zvýšit zvýšenou ložiskovou kapacitu.

Hlavní části převodovky pro oříznutí

V pouzdru duraluminu (1) je hřídel pastorku (2) a zkosení (3), přitlačené na hnanou hřídeli (4). Aby se snížily tření síly během rotace, jsou na ložiskových bodech hřídelí instalována válcová ložiska (5).

Jakýkoli přenos převodovky je vysoce nabitý mechanismus, jehož doba trvání, jehož bezhlučnost a spolehlivost závisí především na mazivě.

Proto kromě výše uvedených hlavních součástí zahrnuje převodovka oříznutí speciální díru, pomocí které lze ložiska a ozubená kola mazat bez rozebírání sestavy.

Grease for Trimmer Gear: Který z nich si vybrat?

V současné době má trh s nástroji a zásobami poháněných benzínem široký výběr tuků, které jsou navrženy tak, aby snižovaly tření a přehřátí třením částí.

Proto každý majitel, když přijde čas na údržbu, čelí problému, než promazat zastřihovač pro jeho dlouhodobý provoz.

Pro tyto účely se používají speciální plastové pasty, které se liší ve vlastnostech a výrobci.

Grease pro slavné značky ořezávačů

Každá značka benzínových zastřihovačů vždy doporučuje mazivo pro převodovku pro usmívání trávníku vlastní produkce.

  • Husqvarna. Tento švédský výrobce doporučuje použití víceúčelového mastnoty Grease Grase Universal. Tento materiál je k dispozici v trubkách modré a černé objem 225 nebo 250 gramů. Podle společnosti byl tento ořizovač převodovky vyvinut speciálně pro techniku ​​Husqvarna, s ohledem na použité oceli a provozní rychlosti.
  • Stihl. Pro sekačky na trávu STIHL FS výrobce doporučuje používat mazivo STIHL Superlub FS Gear, dostupné ve 225 gramových zkumavkách nebo jednorázových kontejnerech 80 gramů ve stříbrném orange.
  • Vlastenec. Napravovatelé této značky se doporučují obsluhovat původní arzenální lithiová mastnota značky AR-417. Je speciálně navržen pro převodová ozubená kola pracující při vysokých rychlostech a teplotách.
  • Huter. Pro kuželový přenos modelů nástrojů této společnosti Huter Company můžete použít jakoukoli z výše uvedených značek maziv zařízení, jakož i univerzální typy rezoil, tsiatim a dalších.
  • Mistr. Uživatelská příručka šampiona sekačky Lawn Mowers doporučuje šampionovi Super-Lube EP-O pro doporučená maziva. Materiál je dodáván v 250 gramové nádobě nebo v jednorázovém prémiovém šampionovi C1104.
  • Makita. Tento japonský výrobce radí svým zákazníkům, aby používali mastnotu značky Makita, který je dodáván v bílých zkumavkách s červenou čepicí 65 ml a 80 ml.

Faktory výběru mastnoty na trávu

Majitel konkrétní značky plynového zastřihovače často nemá možnost zakoupit mazivo doporučené výrobcem z jakéhokoli důvodu. V takových případech budete muset vyhledat analog, který bude ve svých vlastnostech totožný s značkou pastou. Při výběru pasty pro převodovku sečení trávníku byste proto měli věnovat pozornost následujícím faktorům:

Mazání převodovky na trávu

  • Viskozita maziva. Všechny pasty na trhu jsou rozděleny do tří hlavních skupin, konkrétně: vysoce viskózní (obsahují přísady), pevná maziva (změkčení během provozu jednotky) a univerzální plastové sloučeniny.
  • Intenzita spotřeby maziva. Tento faktor je zohledněn na základě osobní zkušenosti majitele a je charakterizován obdobím mezi dvěma mazáními. Většina výrobců reguluje servis převodovky každých 20-40 hodin provozu.
  • Stupeň adheze na části převodovky. Tento indikátor je charakterizován adhezí maziva na kov sestavy zastřihovače.

Jak namazat oříznutí

Demontáž na sečení trávníku

Téměř každá převodovka s namáváním trávníku je vybavena malou technologickou dírou, která je během operace připojena speciálním šroubem.

Po důkladném vyčištění jednotky trávy a zbytků zbytků je nutné odšroubovat šroub a zavést od 1.5 až 3 ml mastnoty do dutiny převodovky, v závislosti na značce nástroje. Pro pohodlné dávkování můžete použít tradiční lékařskou stříkačku.

Během operace nesmí být dovoleno vstoupit do převodovky cizí částice a předměty, protože to může vést k intenzivnímu opotřebení vlaku a jeho rušení.

Odborníci doporučují na konci sezóny sečení a dlouhodobé skladování nástroje bez práce, rozebíráním převodovky, propláchnutí ozubených kol a ložisek a opětovné mazání sestavy.

Mazání oříznutí oříznutí: Kritéria výběru byla naposledy upravena: 11. srpna 2018 správcem

Do-it-yourself, jak rozebírat, namazat, vyměnit nebo opravit zastřihovač převodovkou

S častým a intenzivním používáním sekaček na trávu může převodovka začít zahřívat nebo vydávat zvuky netypické pro jeho normální provoz, například chrastítko. To ukazuje, že mechanismus musí být namazán.

Pokud se to nestane včas, dojde k vážnějším problémům (například, ozubená kola se rychle opotřebovávají a je třeba je nahradit), až k zaseknutí. S přenosovým mechanismem dochází také k dalším poruchám.

Oprava a mazání převodovky lze provést samostatně. Z tohoto důvodu se musíte seznámit s rysy těchto prací a zásobovat některé dostupné nástroje.

Zařízení Trimmer Gear

Reducent zastřihovače je jednotka, která přenáší rotační pohyb motorové hřídele na nože nebo linii zastřihovače. Nachází se na spodním konci baru. Přenosová jednotka je také navržena tak, aby snížila rychlost zastřihovače.

Mechanismus závisí na modelu sekaček na trávu z několika rychlostních stupňů rotujících při vysoké rychlosti. Výsledkem je, že se zahřívají kvůli silnému tření.

Pokud není dostatek maziva, nebo vůbec neexistuje, proces vede k závažnému přehřátí a selhání částí a proto potřebu složitých oprav.

Chcete.li tomu zabránit, namažte přenosovou jednotku včas. Demontážená převodovka je zobrazena na fotografii níže.

Převodovky moderních ořízků různých modelů od různých výrobců se od sebe liší v designu a velikosti sedadla. Stalo se to:

Sekačky na trávu jsou vybaveny převodovkami s různými typy ozubených kol:

  • kuželovitý;
  • ozubená kola;
  • Spyroid;
  • Cylindrical;
  • planetární;
  • mávat;
  • kombinovaný.

Hnací šachta a převodovka jsou silně naložené sestavy oříznutí, které jsou vysoce náchylné k opotřebení.

Mezi nimi je pohyb přenášen kvůli adhezi zubů ozubených kol umístěných v různých úhlech.

Efektivně přenos převodovky funguje pouze v případě, že nedochází k mechanickým škodám. V tomto případě by se mechanismus neměl přehřát, jinak se může zaseknout.

Hlavní poruchy převodovky a jak je vyřešit

S převodovkou elektrického nebo plynového zastřihovače dochází k různým selháním. Nejběžnější z nich jsou uvedeny v níže uvedené tabulce. Tam můžete najít příčiny jejich výskytu a metody eliminace.

Jak namazat elektrický břitva správným způsobem

Spolu s čištěním je mazání klíčovým faktorem pro prodloužení života vašeho elektrického holicího stroje a zajištění optimálního výkonu.

Stejně jako motor vašeho automobilu potřebuje olej pro mazání pohyblivých částí a pro snížení opotřebení, tak i vaše elektrické břitvy.

Za účelem zajištění úzkého oholení jsou čepele, fólie a kovové hřebeny elektrického břitva zpracovány s velmi těsnými tolerancemi a tyto části se skutečně přicházejí do kontaktu.

Během používání toto tření způsobuje teplo a opotřebení. Pro snížení účinků na minimu je zásadní pravidelné mazání.

Zde je vše, co potřebujete vědět o tom, jak a kdy to udělat.

Proč je mazání tak důležité. výhody mazání břitvy

Zde jsou hlavní výhody mazání elektrického holicího strojku:

  • Snižuje teplo generované třením mezi lopatkami a fóliemi a zlepšuje pohodlí během holení. Tím se sníží riziko spálení břitvy, podráždění a vady.
  • Prodlužuje se životnost fólie a čepelí, takže je nemusíte nahrazovat tak často.
  • Zlepšuje blízkost holení. Když neustále používáte holicí strojek, opotřebení čepelí a fóliech postupně ovlivní jeho výkon. V některých extrémních případech budou čepele skutečně jíst fóliemi, takže je určitě budete chtít nahradit, než k tomu dojde, protože riziko vážných zranění je skutečné. S řádně namazávaným holicím strojem je tento proces zpomalen a budete se moci dostat zblízka a pohodlné holení na delší dobu, než je třeba díly vyměnit. Dalším bonusovým vedlejším účinkem sníženého tření je méně generované teplo, což zase zvyšuje holení a umožňuje vám být důkladnější a těsně se oholit.
  • Na motor klade menší důraz. Lubrikant umožňuje řezné části se pohybovat s minimálním odporem, což znamená, že motor bude fungovat méně, aby je udržel v pohybu, a většina energie bude použita pro skutečné řezání vlasů, s minimální ztrátou ve formě tepla.

Jak namazat elektrický břitva

Nyní, když jsme viděli, proč je mazání důležité, uvidíme, jak to skutečně udělat a jaké jsou různé možnosti.

Lehké, nízko viskozitní oleje a maziva

První možností je jednoduše použít lehký minerální olej, jako je olej pro podrobení vlasů; V zásadě bude jakýkoli vysoce rafinovaný minerální olej fungovat skvěle pro mazání čepelí elektrického holicího zařízení.

Vedlejší poznámka: Někdy najdete olej šicího stroje mezi doporučenými mazivami na různých fórech a článcích.

I když jsem to používal v minulosti s dobrými výsledky, je nejlepší se držet výše uvedených možností, abych se vyhnul jakýmkoli možným reakcím na kůži.

Někteří výrobci (jako Braun a Panasonic) někdy zahrnují malou láhev maziva (což je v podstatě vysoce rafinovaný minerální/parafinový olej), ale není tomu tak vždy.

Vynikající a levné mazivo, které s elektrickými holicími sbory funguje skvěle, je olej Clipper od Wahl.

Wahl Clipper Oil

Je to velmi efektivní, levné a široce dostupné (můžete jej také získat od Walmartu).

Další stejně dobrou možností je oster čepel mazací, opět velmi za rozumnou cenu a efektivní produkt.

Oster Blade Lube

Oba obsahují vysoce rafinovaný bílý minerální olej.

Jiné značky by měly fungovat stejně dobře, pokud mají světelnou konzistenci.

Použití oleje je velmi jednoduché a jednoduché.

Jen si pamatujte, že holicí jednotka musí být suchá, takže pokud například umyjete holicí strojek vodou, nechte ho několik hodin zaschnout.

U hotebů fólie jen položte jednu nebo dvě kapky na vnější stranu každé fólie a také na vyskakovací zastřihovač, protože během použití může být ještě teplejší než fólie.

Opět trochu jde dlouhou cestu a dvě kapky (nejvýše) na každém řezacím prvku budou stačit.

Po nanesení na několik sekund zapněte holicí strojek, aby se olej nechal rovnoměrně šířit přes fólie a přidržet břitvu ve svislé poloze.

Můžete také použít ukazováček k jeho rozložení po celé délce fólie.

Pokud je to potřeba.

Pro rotační holicí strojky nemusíte nutně rozebrat holicí jednotku; Umístěte několik kapek na každou holicí hlavu (na štěrbiny a otvory), pak ji nechte několik sekund běžet a všichni jste nastaveni.

Pokud pravidelně používáte úklidovou stanici s elektrickým břitvou, pak není třeba další mazání, protože řešení používaná k čištění také působí jako mazivo.

Nastříkejte maziva pro elektrické holicí strojky

Maziva postřiku jsou velmi snadným a praktickým způsobem čištění a mazání holicího zařízení.

Také odmašťují čepele z kožních olejů a rozkládají minerální usazeniny (z tvrdé vody).

Před nanesením spreje doporučuji odstranit většinu vlasů z holicí hlavy.

Můžete použít malý kartáč (ale ne přímo na fólie) nebo jemně klepnout na rám fólie na dřez.

Tuto práci bude také vykonávat plechovka stlačeného vzduchu.

Pokud používáte břitva s holicí krémem nebo gelem, určitě jej předem dejte důkladné čištění. teplá voda z vodovodu a (volitelně) by to mělo udělat trochu tekutého mýdla (vždy se ujistěte, že při čištění břitvy postupujte podle pokynů výrobce).

Poznámka: Hlava na holení by měla být před nanesením maziva spreje zcela suchá.

Velkoryse nastříkejte čepele a fólie, zatímco držíte plechovku 2 až 3 palce. Poté můžete holicí hlavu vrátit zpět a nechat holicí strojek běžet několik sekund, aby se mazivo rovnoměrně distribuovalo.

Pokud například vlastníte holicí strojek Braun, nastříkejte vnější i vnitřní část kazety (která integruje fólie a čepele).

S otočným břitvou byste měli rozebrat holicí hlavu a stříkat čepele, stejně jako vnitřní část hřebenů.

Ujistěte se, že je nezasahujte, protože hřebeny a čepele odpovídají párům a nedokáže tak ovlivnit výkon vašeho břitva.

Existuje poměrně málo možností dobrých maziv na spreje; spořič holicího zařízení Remington je jedním z nejpopulárnějších a přichází ve 3.8 oz může.

Remington Shaver Saver

Spřivý sprej holicího zařízení je cenově dostupný, široce dostupný a funguje skvěle jako čistší a mazivo.

Ze všech značek, které jsem použil, považuji za nejúčinnější.

Alternativně můžete také získat Andris Cool Care Plus, což je dobrá (a levná) možnost, zejména v Evropě, kde je remington sprej obtížnější najít.

Také to voní hezčí, ale podle mých zkušeností to není tak efektivní jako ten z Remingtonu.

Maziva postřiku lze použít jako samostatné produkty nebo ve spojení s první metodou mazací popsanou výše. Nejsou 100% nutné, ale považuji je za velmi efektivní, snadno se použijí a jsou také poměrně levné.

Čištění mazacích sprejů je znatelný rozdíl ve výkonu mých holičích (zejména Panasonic) a vřele doporučuji získat jeden, zejména pokud vyčistíte elektrický břitva mýdlem a vodou.

Jsou obzvláště efektivní, když se používají na starší holicí holicích holicích.

Pro komplexní průvodce o různých čisticích prostředcích na spreje a jak je správně používat.

Jak často byste měli olejnat holicí strojek?

Mazací frekvence musí brát v úvahu způsob používání a vyčištění břitvy. Moje doporučení by bylo toto:

  • Dvakrát týdně, pokud k čištění břitvy nepoužíváte tekuté mýdlo. Mazivo spreje je v tomto případě pravděpodobně praktičtější, protože také pomáhá s čištění dílů.
  • Před každým holením nebo po každém holení, pokud vyčistíte břitvu mýdlem a vodou. Tato metoda čištění také odstraní čepele a fólie jakékoli formy mazání. Osobně jsem před holením dal několik kapek maziva, ale neexistuje žádný správný nebo nesprávný způsob, jak to udělat, pokud je holicí hlava suchá.

Závěr

Doufejme, že tento článek pomohl vyčistit část zmatku ohledně správného mazání elektrického holicího zařízení.

A je to opravdu tak důležité, protože vám z dlouhodobého hlediska ušetří peníze, zlepší pohodlí a blízkost a zajistí optimální výkon pro váš holicí strojek.

Pokud máte nějaké dotazy, nezapomeňte je zveřejnit v комментарии и мнения.

Ahoj. Jsem ovidiu, zakladatel a editor Shavercheck.com. Nezávisle kupuji a testuji elektrické holicí stroje a sdílím svá zjištění na tomto webu více než 10 let, doufejme, že pomáhám ostatním vybrat si vhodný holicí strojek.

Pokud jste tyto informace považovali za užitečné, zvažte také předplacení zpravodaje Shavercheck. Posílám jen několik e.mailů ročně. Odhlásit se kdykoli.

Domů »Průvodce články» Tipy »Jak namazat elektrický břitva správným způsobem

304 Myšlenky na „Jak namazat elektrický břitva správným způsobem“

Dokážete doporučit, zda je v pořádku používat wahl (model 3313) Clipper Oil pro mazání mého holicího série 7 Braun? Je to značka ropy USA. Odpověď

Rozhodně, ve skutečnosti jakýkoli lehký olej, který nezpůsobuje nahromadění zbytků, bude fungovat dobře. Olej na zastřihování vlasů z velryb prochází oba požadavky, takže jej můžete bezpečně použít pro svou řadu 7. Jen se ujistěte, že ho také důkladně vyčistíte po holení (předpokládám, že nemáte ani nepoužíváte čisticí stanici, protože se to také stará o mazání). Odpověď

dík. A co WD 40, kokosový olej, olivový olej, hroznový olej nebo ricinový olej, aby namazal zastřihovač část elektrického břitva? (Nechci si koupit celou kontejneru oleje, jen abych si dal jednu kapku na ořízkové čepele.) Odpověď

Ahoj Sara, WD-40 je pronikavý olej a v tomto případě ho nedoporučuji. Ostatní oleje, které jste zmínili, mají velmi silnou konzistenci a v ideálním případě budete chtít použít lehký olej k mazání oříznutí. Olej z šicího stroje je velmi levný, přichází v malých nádobách a funguje skvěle. Snad to pomůže. Upřímně, ovidiu odpověď

Souhlasím, že to není mazivo, je to vysídlení vody a odmašťovače mnoho lidí má tuto mylnou představu, podívejte se na to

Ne, to není, alespoň ne primárně. Účelem je vytlačit vodu. To je doslova to, co dělá, co to bylo navrženo a co se jmenuje, já.E. W (ater) d (isplacement) 40.

Můj holicí strojek Braun Series 5 přichází s CC, ale po mokrém holení pokyny říkají, že je musíte umýt mýdlem a vodou. A pokyny uvádějí, že pokud jej pravidelně umýváte mýdlem a vodou, musíte přidat 1 kapku světelného strojového oleje týdně. Moje otázka tedy zní, pokud ji pravidelně umývám mýdlem a vodou bude používat CC jednou týdně, naplní potřebu přidat kapku oleje? Odpověď

Jsem si vědom Braunova doporučení a přestože jeho účinnost záleží také na tom, jak často se holíte (a čistíte holicí strojek) týdně, osobně si nemyslím, že je to dost. Jak jsem řekl v článku, mýdlo je velmi efektivní při odstraňování maziv z řezacích částí a po každém čištění vody mýdla vlastně přidám kapku lehkého oleje. Odpověď

Ahoj Daniel, můžete bezpečně použít olej Wahl Clipper na vaší sérii 3 a je to také o mnohem levnější než mazivo značky Braun. Oba jsou velmi lehké a vhodné pro použití na elektrických holicích strojích. Upřímně, ovidiu odpověď

Nanáším olej na oříznutí wahl pro kovové čepele, ke kterým se různé plastové čepele připevňují ? Nebo někde jinde uvnitř vibrační čepele? Odpověď

Zde je video ukazující, jak byste měli naolejovat zastřihovač: https: // www.Youtube.com/hodinky?v = G9P6OpnQELI Odpověď

Používal jsem aerosolové spreje k mazání mého holicího holicího stroje. Abych ušetřil náklady, zkusil jsem stříkat stříkání tření alkoholu na můj holicí stroje ? Existuje netoxický způsob, jak namazat elektrický holicí strojek ? Odpověď

Nikdy jsem nepoužil isopropylalkohol na elektrickém holicím stroji, ale doporučil bych jej použít. I když to dělá dobrou práci při dezinfikování holicího zařízení, jeho mazací vlastnosti neexistují. Ve skutečnosti se často používá k rozpuštění olejů. Jak je uvedeno v článku, levnou a efektivní alternativou je použití několika kapek strojového oleje na lehký/jemný. Odpověď

Pokud jste za první pomoc / antiseptický alkohol, bude to obecně isopropylalkohol nebo jeden z mála typů alkoholu SD, takže je v pořádku aplikovat isopropylalkohol na obličej a na kůži obecně. Není bezpečné pít a nemělo by se používat na velkých plochách kůže, takže například namočte nohy nebo se v něm nekoupejte. Ale je normální používat jej na malých oblastech kůže. SD Alkohol 23-A, SD Alkohol 40 a SD Alkohol 40-B jsou všechny speciálně denaturované alkoholy (ethanol), které jsou přijatelné (ATF/FDA) pro použití v různých kosmetikách. Isopropylalkohol je chemicky podobný (ale ne stejný jako) ethanol. Isopropylalkohol a alkohol SD se vyrábějí s denaturačním činidlem, aby byl přidán jedovatý (a nežádoucí) k pití. Čisticí kazeta Braun používaná s nabitím/čistou stanicí mého holicího zařízení naznačuje, že obsahuje mazivo s alkoholem SD 40-B (50/50 směs s vodou). Když je kazeta prázdná, obvykle ji doplním isopropylalkoholem (také mix 50/50 s vodou) několikrát, než ji nahradím a nahradím ji novou. Pro holicí stroje s úklidovou stanicí obvykle zahájíte čisticí cyklus poté, co již jste dokončili holení (obvykle provádíte poplatek současně). Takže v době, kdy jej použijete k holení příště, se veškerý alkohol odpařil a je úplně suchý. Opravdu vám na tváři obvykle nedostanete žádný alkohol. Pokud ručně čistíte holicí strojek s alkoholem, je nejlepší sledovat podobný postup a vyčistit jej, nechte jej úplně uschnout a konečně ho namažte, než znovu použijete holicí strojek. Ale pokud je to stále trochu vlhké s alkoholem, když jej používáte, je to stále bezpečné pro vaši pokožku. Odpověď

Domnul Nicolaie Pokud používám samočistící a mazací systém na svém elektrickém holicím strojku Braun, stále potřebuji použít mazací olej?? Odpověď

Ahoj Petere, ne, není třeba olejnat holicí strojek, pokud používáte čisticí stanici. Upřímně, ovidiu odpověď

Isopropyl je toxický pouze tehdy, pokud požíváte veličiny, ale je to skvělé pro dezinfekci holicího zařízení a zabíjení bakterií, které žijí na mrtvých kožních buňkách. Má nějaké vlastnosti maziva, ale je účinný pouze před odpařením. Pro holicí strojek s úderem je moktok kompenzace výhody, protože vlasy se drží na mokrých površích. Na břitvu/holicí strojek se vyhněte vdechování výparů. Selhání dezinfikace často vede k drobným kožním infekcím, které vyžadují krémy na předpis a jakmile se znovu objeví. Holiči si po celá desetiletí udržovali své nástroje v dezinfekčním prostředku. Odpověď

Lehký olej (olej pro odříznutí vlasů, lehký minerální olej atd.) Nejlépe funguje pro mazací elektrické holicí stroje a oříznutí. Maziva teflonu jsou neily a nejsem si jistý, zda jsou v této situaci ideální nebo bezpečné. Odpověď

Není vhodné pro použití na zařízeních pro osobní péči, jako jsou holicí stroje/oříznutí, a já bych to doporučil. Jeho viskozita může být také příliš vysoká pro tuto aplikaci. Upřímně, ovidiu odpověď

Ovidiu, můžete poradit o Braun Spray? Pokud umyju hlavu mýdlem, měl bych jen stříkat a nechat ji uschnout, nebo bych měl nějak odstranit zbytky spreje? Odpověď

Ahoj Alexi, pokud po důkladném čištění holicí hlavy mýdlem a vodou jen použijete malé množství, můžete ji jen nechat sušit na vzduchu. Braun Shaver Cleaner také funguje jako mazivo, takže jeho ponechání je dobrý nápad. Pokud jej použijete k odstranění tvrdohlavých nahromadění výstřižků a nečistot, budete chtít hojně stříkat fólie a vnitřní část kazety, nechte ji působit po dobu 5-10 minut, pak si omyjte holicí hlavu teplou vodou a nechte nechat a nechte suchý. To by nemělo odstranit veškeré mazání, ale pokud to vidíte, můžete jej znovu nastříkat nebo použít několik kapek jakéhokoli lehkého oleje. Odpověď

Ahoj, nedoporučuji používat WD-40 nebo žádné jiné vodovodní přesunutí nebo pronikavé mazivy, protože zde zdaleka nejsou ideální. Jak je uvedeno výše, nemůžete se opravdu pokazit s olejem zastřihovače vlasů nebo jinými lehkými mazivami, jako je šití stroje. Můžete si také vybrat mazivo spreje, jako je čistič holicího zařízení Braun nebo SP-4 z Remington. Odpověď

Velmi užitečný článek a vy, ovidiu, jste velmi užitečný člověk. Dnes kupuji olej z šicího stroje. Děkuji. Odpověď

Děkuji za laskavá slova, Matte. Jsem rád, že jste slyšeli, že jste tento článek považoval za užitečný. Upřímně, ovidiu odpověď

Je nejlepší umožnit holicímu strojku nejprve zaschnout? Znepokojen tím, že lub zachytí vodu, která může působit jako řezací olej nebo zvýšit šance na oxidaci. S poděkováním. Dave odpověď

Ahoj Dave, ano, je nejlepší aplikovat sprej, když se řezací prvky vyschnou. Upřímně, ovidiu odpověď

Děkuji sooooo moc jsem udělal přesně to, co jsi řekl na webu: objednal si holicí prášek, naolejoval čepel, udržujte obličej v suchu. Jediná věc, kterou jsem zapomněl, bylo nabít holicí strojek. Ale nakonec jsem dostal neuvěřitelné holení! Porovnaně s tím, co by dal normální (nelisporný) holicí strojek a poměrně blízko velmi dobrého de holení. Sakra to bije špatné de holení o kilometr a zachrání všechny problémy. Ještě jednou děkuji, vrátím se znovu k elektrickému holení mnohem častěji. Mluvit proti špatnému zástupci o elektrickém holení. Ty, pane, jste muž! Odpověď

Leo, moc ti děkuji za laskavá slova! Jsem opravdu rád, že vám to pomohlo a znovu si užíváte elektrické holení. Upřímně, ovidiu odpověď

Ahoj ovidiu, děkuji za váš skvělý článek! Znáte produkt s názvem „Shave Secret“-olej před holením, který má nahradit (a provádět lépe než) holicí krémy/gely? Jejich webové stránky tvrdí, že se jedná o proprietární směs základních olejů (oleje na ořechové ořechy s lisovaným za studena), éterické oleje, mentol a přírodní vonné olej. Zajímalo by mě, jestli by používání tohoto produktu při holení snížilo nebo eliminovalo potřebu mazat tak často? Odpověď

Ahoj Miku, jsi velmi vítán. Holicí tajemství je ve skutečnosti holicí olej, nikoli olej před holením; Oleje před holením jsou formulovány speciálně pro použití pouze s krémem na holení. Osobně jsem nepoužil holení tajemství ani jiné holicí oleje s elektrickým břitvou, takže se obávám, že vám nemohu nic říct, jak dobře to bude fungovat. Vždy existuje možnost, že se břitva ucpává, což bude škodlivé pro vaše výsledky a celkovou zkušenost. Dalo by se to zastřelit, jen se ujistěte, že olej používáte střídmě. Pokud jde o mazání, směs olejů, které zde máme, je mnohem silnější než lehké oleje, které se obvykle používají k mazání holicích sbojů a zastřihovače, takže to nebude ideální. Myslím, že pokud to není příliš silné, může to fungovat, což vám umožní namazat váš holicí strojek méně často. Hlavním problémem je však to, jak dobře bude holicí strojek při použití s ​​olejem holicího oleje. Dejte nám vědět, jak to jde, pokud se rozhodnete to vyzkoušet. Snad to pomůže. Upřímně, ovidiu odpověď

Pokud používáte úklidovou stanici po každém holení, není třeba další mazání. Čisticí kapalina také působí jako mazivo. Odpověď

Hodně bych ocenil vaši přesnou bodovou moudrou odpověď 1/ I mám v úmyslu koupit Braun Series 9 9290cc s zahrnutým a čistou jednotkou. Celkově byste to doporučili přes konkurenční produkt Say Panasonic. Použití.suché, zejména pokud to nezpůsobuje podráždění kůže. Pokud budu mokrý, jakékoli přesné nevýhody a dostatečně silné, abych šel jinde? 2 / Pro tento model bych stále musel získat mazací olej a / nebo čistič holicího a mazacího spreje. Tvrdí také mazání CC. 3/ Chcete.li ušetřit běžící náklady, doporučili byste použít koncentrát Braun Clean and Renent Concentrate. ? 4/ Pokud ano, které % isopropylalkohol. A pak. Postará se také o mazání? Děkujeme vám za vaši rychlou a úplnou radu Viraj Odpověď

Ahoj Viraj, děkuji za váš komentář. Chcete.li odpovědět na vaše otázky: 1. Ano, ve skutečnosti obvykle doporučuji uživatelům přeskočit stanici v případě Panasonic Shavers. Není to tak, že je to špatné. naopak. ale není to nutné a není to tak praktické jako ten z Braunu. Můžete si vyjmout kazetu, když to není potřeba, a nasadit čepici zpět (stanice Panasonic má pouze vnitřní zásobník, který drží řešení detergentu) a s Braunem máte také mnohem více možností pro levné čisticí řešení. Myslím, že budete spokojeni s používáním série 9 suchých, protože je to velmi pohodlné. Ale můžete to samozřejmě také vyzkoušet. 2. Ne, pokud pravidelně používáte čisticí stanici. 3. Vlastně jsem použil docela několik řešení třetích stran a všichni fungovali opravdu dobře. Cena je také mnohem nižší ve srovnání s náplněmi Braunu. Více o tom si můžete přečíst zde. 4. Cokoli mezi 70% a 100%. O mazání se postará pouze tehdy, pokud jej smícháte s koncentrátem, který také obsahuje strojový olej z potravinářství (jako ten ve výše uvedeném odkazu). Upřímně, ovidiu odpověď

Ovidiu, kvůli komunikační chybě, můj přítel mi přinesl 9293 místo 9290cc. Bez této čisticí a nabíjecí jednotky, jak špatně jsem. realisticky. Je manuální čištění příliš těžkopádné, časově náročné a pracné ? Stojí za to, že se vážně pokusíte vrátit a nahradit? Děkujeme za vaši rychlou odpověď viraj

Ahoj Viraj, samotné čištění není obtížné, ve skutečnosti je to skoro stejné jako čištění jakékoli jiné (vodotěsné) holicí strojek: rychlé a snadné. Problém je způsoben návrhem kazety, díky kterému je pravděpodobné, že některé chloupky a nečistoty zůstanou uvězněny uvnitř. Proto si myslím, že úklidová stanice může být opravdu užitečná a mám tendenci ji doporučit v případě Braun Shavers (série 5 a nahoru). Provádění automatického čištění jednou za čas se o to postará a můžete jednoduše odstranit kazetu a poté ji uložit. Snažil bych se kontaktovat prodejce a pokud existuje tato možnost a neznamená nadměrné dodatečné náklady (s přepravou a všemi), myslím, že bych se ho pokusil nahradit. Mezi 9293s a 9290cc bych to vzal (obvykle je cenový rozdíl docela malý a existují i ​​levná řešení čištění třetích stran). Upřímně, ovidiu

Mám strojový olej 3 v 1, který specifikuje SAE 20 pro motory 1/4 koňské síly nebo větší. Je to příliš silné na to, aby bylo možné použít na odpověď Braun

Ahoj Robert, musel bych říct, že ano, je to příliš silné na olej. Upřímně, ovidiu odpověď

Ahoj Farhane, důrazně bych doporučil použití jakýchkoli olejů, které jsou vhodné pro lidskou spotřebu. Držte se lehkých maziv, jako je olej pro zastřihování nebo olej šití. Nemůžete s nimi pokazit. Také se nejezdí. Upřímně, ovidiu odpověď

Ahoj a co Philips HQ200/50? Pokud to používám 1 nebo 2krát týdně, musím se mazat? křemíkový sprej, dobrý nebo špatný? Odpověď

Ahoj Toni, použití řešení Philips Jetclean dvakrát týdně by mělo stačit. Poradil bych se s použitím jakýchkoli sprejů na bázi křemíku pro mazací holicí stroje a oříznutí. Upřímně, ovidiu odpověď

Velmi užitečné rady. Právě mám Philips Saver 610 a v úmyslu jej začít používat za den nebo dva. Je mi 81 a vousy jsou docela tenké, ale každý den se holím. Kromě čištění horké vody z vodovodu a tekutého mýdla, co mám požádat o mazání g! Ajoy (ajoydg37@gmail. Com) odpověď

Ahoj Ajoy, děkuji za váš komentář a za to, že jste čtenářem tohoto webu. Jak je uvedeno v článku, můžete použít buď specializovaný mazací sprej, jako je remington holicí strojek nebo jakýkoli lehký mazivo, jako je olej pro zastřihování nebo šicí stroj. Upřímně, ovidiu odpověď

Dělá Williams Electric olivý olej můj Braun Shaverhead? Pokud ano, bude nutné jej použít pouze a nemusíte také používat lehký olej. Odpověď

Ahoj Ed, The Williams Lectric holení je mléko před holením určené k premiéře kůže a vlasů pro blíže a pohodlnější holení. Minimalizuje tření mezi fóliemi a kůží. Může to mít nějaký mazací účinek na holicí strojek. Tento účinek však bude minimální pro neexistující, protože krém se musí úplně vypařit, než začnete holení. Krém má mastnou texturu, ale to rozhodně nebude stačit. Vřele doporučuji mazat váš elektrický holicí strojek, jak je popsáno v článku. Upřímně, ovidiu odpověď

Mám holicí strojek Braun a chci se ujistit, že správně rozumím procesu oleje. Položte jednu kapku oleje na horní část fólie a pak spusťte holicí strojek několik sekund, aby se olej distribuoval sám. Je to správně? Není třeba rovnoměrně rozkládat olej prstem přes fólii? A není třeba dávat olej přímo na řezací blok? Děkuji. Odpověď

Ahoj Scotte, to je správné. Potřebujete jen malé množství lehkého oleje, určitě nechcete, aby byl váš holicí strojek promočen do maziva. Není třeba dávat olej přímo na blok řezačky, stačí jen jedna kapka na každé fólii (v případě, že má holicí strojek více než jednu), protože olej vstoupí přes perforace. Nechte holicí strojek běžet 5 až 10 sekund, drží ho vzpřímeně a všichni jste nastaveni. Upřímně, ovidiu odpověď

Pokud mohu, mám ještě jednu otázku, prosím. Můj Braun 190. let je zbrusu nový a dnes jsem se s ním oholil. 190. let má jen jeden velký řezací blok. Po holení jsem postupoval po instrukcích a při běhu jsem je vyčistil pod horkou vodou a trochu měkkého mýdla, důkladně jsem ho propláchl a nechal ho na vzduchu sušit. Poté, co to vyschlo. K odstranění jsem musel použít štětec. Co to způsobilo, že se to pohromadí po jednom holení? Ovlivní toto budování schopnosti řezání čepelí? Děkuji, Scott odpověď

Můj odhad by byl, že mezi čepelemi zůstaly uloženy nějaké nečistoty a/nebo mýdlo. Předpokládám, že měkké mýdlo bylo tekutiny a ne barové mýdlo. Pokud jste opatrně odstranili nahromadění, nemělo by to mít vliv na výkon holicího strojku. Po každém použití ji vždy vždy důkladně vyčistěte. Upřímně, ovidiu odpověď

Ano, použil jsem tekuté mýdlo pod horkou vodou. Braun 190. let má jen jeden řezací blok a je to velký. Hádám, že možná velká povrchová plocha čepelí by mohla být náchylnější k hromadění, protože jsem neměl tento bílý prášek nahromaděn s jinými holicími. Myslím, že s kartáčem použiji suchou metodu čištění. Je to druh potíže projít procesem vody/mýdla, počkat, až uschne, a pak se musí stavět vykreslit. Denní používání štětce nebude otupit čepele? Scott odpověď

Normálně by neměly dojít k žádnému nahromadění po řádném čištění tekutým mýdlem a vodou. Stále jsem nakloněn myslet si, že to byla izolovaná, jednou. Mýdlo a voda je rozhodně účinnějším způsobem, jak vyčistit holicí strojek, takže vždy doporučuji, pokud lze holicí strojek tímto způsobem vyčistit. Kartáčování řezacího bloku by ho nemělo poškodit, ale nebude to tak efektivní pro odstranění všech nečistot, olejů, zbytků, mrtvé kůže a jemných výstřižků na vlasy. Případně byste mohli vyčistit holicí strojek štětcem a například po každé třech sezeních o holení důkladnější čištění. Jen se ujistěte, že jemně čistíte oblast mezi jednotlivými čepelemi a nikdy přes blok od jednoho konce k druhému. doufám. Odpověď

Vezmu vaši radu a držím se metody mýdla a vody, jak jej čistit. A já jen použiji kartáč k odstranění všech nahromadění zbývajících, když je suchý. Děkuji moc za to, že jste si udělali čas na vysvětlení věcí. Byli jste velmi nápomocní! Scott

Pro opravdu jednoduché hotební hotečky, jako je série Braun 1 nebo Andris Pro Fólie nebo WAHL Finale Shavers, pouze používám štětec k vyčištění vlasů a prachu z řezacího bloku a pouzdra fólie (ale ne vlastní fólie). Není to příliš mnoho potíží a hotební hotebny se dobře čistí. Mlabím je po čištění se sprejem Shaver Saver a příležitostně se sprejem Andis Cool Care Spray, což také dezinfikuje čepel a fólii. Jak napsal Ovidiu, také zjišťuji, že sprej spořiče hotčí. Odpověď

Právě jsem dostal Panasonic Panasonic ES-La63-S ARC4 a neexistují žádné pokyny týkající se použití oleje pouze pro mazání mýdla a vody. Mám použít olej nebo ne ? Odpověď

Určitě ano. V uživatelské příručce je výslovně zmíněn v sekci čištění. Můžete si to prohlédnout zde (strana 2, pravý horní roh). Odpověď

Mám holicí strojek Braun 340s-4 mokrý/suchý fólii; Holicí stroj používám asi 2 roky v denním holení, aniž bych změnil fólii nebo řezací blok, když jej čistím po každém holení nebo maximu po každé 2 holení; Normálně se oholí, ale čas od času používám holicí strojek s gelem nebo pěnou a po jeho čištění jsem vložil jednu nebo dvě kapky 3 z 1 oleje šicího stroje do fólie a řezacího bloku, nebo mám sprej, který je speciální formulovaný pro pro formy Clippers, Nůžky a všechny elektrické řezací vlasové stroje (včetně elektrických holicích fólie nebo rotačního) a poté s ní stříhají řeznou fólii;Fólie a řezací práce stejně dobrá jako nová (samozřejmě došlo k nějakému opotřebení, které ji používají po dobu 2 let), protože se každý den oholím a můj medvěd je velmi myslet, ale holicí strojek se oholí stejně dobře jako nový a zatím to vypadá jako fólie a vypadá to jako fólie a Cutter je v dobrém stavu k posledním několika dalších měsíců (doufám, že vydrží do konce roku 2018), pak si mohu koupit náhradní montáž hlavy. Ukazuje to, že čištění a mazání holicího strojku se vyplatí, jako tomu bylo u jiných holičích, které jsem měl v minulosti; Periodické čištění a mazání opravdu funguje, takže vaše fólie, řezací blok a hlavy pro rotační holicí holičky vydrží velmi dlouho po dobrý čas velmi blízkého a hladkého elektrického holení. Odpověď

Děkujeme, že jste si udělali čas na sdílení vašich zkušeností, Edinson. Dva roky a počítání. to je docela úspěch vzhledem k tomu, že jste se holili denně. Jak jste řekl, pouze to ukazuje, že napravení základů. čištění a mazání. může být obrovský rozdíl. V poslední době jsem začal znovu používat aerosolový čisticí sprej (Remington Shaver Saver) ve spojení s mými obvyklými produkty pro čištění/olej a výsledky jsou skvělé. Odpověď

Moje sestra mi dostala tento braunský elektrický břitva k narozeninám, konečně jsem ho dnes použil. Nejprve jsem použil své vlasy Clippers. To bylo poprvé, co jsem kdy použil elektrický břitva. Má svůj vlastní čisticí roztok, ale přemýšlel jsem, jestli jsem měl použít olej Clipper, než jsem tu zatracenou věc poprvé použil. Po použití, který měl vložit do čisticí stanice. Což jsem udělal. Elektrický břitva mě několikrát rozřezala. Přál bych si, aby to přišlo s vousy a zastřihovačem knírů, protože to bylo těžké získat některé z těch vlasů. Mám také toto starověké Norelco. Oholil jsem se s břitvou 4 čepele, ale ty náhradní kazety jsou tak drahé. Než jsem se oholil, dostal jsem odříznutí vlasů. To fungovalo dobře. Můj holič doporučil mazat čepele na elektrickém holicím stroji. Použití poprvé bylo docela brutální. Některá místa, na které jsem musel používat běžný jednorázový břitva. Odpověď

Ahoj Meren, děkuji za tvůj komentář. Protože se jedná o váš první elektrický holicí strojek, bude to nějakou dobu trvat, než nebudete moci získat velmi uspokojivý výsledek. Vaše technika se zlepší a vaše pokožka potřebuje nějaký čas, aby se přizpůsobila nové metodě holení. Pokud pravidelně používáte čisticí stanici, není třeba další mazání. A ano, elektrické holicí stroje obvykle fungují nejlépe na krátkých vlasech obličeje, takže použití zastřihovače je velmi dobrý nápad, pokud máte delší vousy. Upřímně, ovidiu odpověď

Vlastním holicí strojek Philips BG2024, použil jsem ho pro suché a mokré holení. Jak to mám namazat? Odpověď

Ahoj, pokud to čistíš mýdlem a vodou, můžete na fólii a dva oříznutí položit kapku oleje zastřihnutí (nebo jiného lehkého maziva, jako je šicí stroj). Lze použít také elektrický holicí strojovač. Před nanesením jakéhokoli maziva se ujistěte, že holicí stroj je suchý. Odpověď

Ahoj ovidiu děkuji moc za všechny informace, je to velmi užitečné. Doporučili byste používat výkonnostní olej? Odpověď

Ahoj Jorge, děkuji za tvůj komentář. Doporučil bych proti použití oleje Fellowes na vašem elektrickém břitvě, je to v podstatě rostlinný olej (nejpravděpodobněji řepa. Upřímně, ovidiu odpověď

Co takhle lektrický holení Williams? Má v sobě oleje, takže pokud to používám jako krém před holením pokaždé, když se oholím? Odpověď

Ahoj Allane, podle mého názoru by bylo stále nutné naolejovat váš holicí strojek. Lectric holení Williams obsahuje několik alkoholů, které mají určité mazací vlastnosti, ale je aplikováno na vaši obličej a do 15 sekund se zcela vypařuje do 15 sekund. Prostě nestačí k efektivně snížení tření mezi čepelemi a fóliemi. Důrazně bych doporučil používat nějaký lehký mazací olej nebo mazivo stříkacího maziva, jako je ty uvedené v příspěvku. Upřímně, ovidiu odpověď

Právě jsem si koupil holicí strojek Andis fólie a já jsem zmatený, protože nikde v pokynech říká, že olej mezi časem a časem. Stejně tak jsou tyto holicí stroje vyloučeny z používání oleje nebo jakéhokoli typu maziva? Dokonce jsem prohledal síť a nikdo se o tom také nic nezmínil. Díky předem! Odpověď

Ahoj Jasone, stejně jako jakýkoli jiný holicí strojek na fólii, tohle také pravidelně vyžaduje mazání. navzdory tomu, že to výrobce nezmínil. Upřímně, ovidiu odpověď

Kartáčujte řezací blok a pouzdro fólie (ale ne samotnou fólii), abyste vyčistili chloupky a prach, a stříkejte řezací blok a fólii s holicím strojním spořičem nebo Andis Cool Care, aby mazali holicí strojek. Odpověď

Ahoj, nemám žádné zkušenosti s Electric Belice, právě jsem si koupil jeden Panasonic Arc 5, ano, nechci být zklamán, takže jsem šel na něco, co se při každé recenzi ukázalo jako dobré. Model je dodáván s čisticí stanicí a podle vaší rady je lepší nepoužívat žádný olej, zatímco čistič Panasonic trvá (možná 2 měsíce), protože čisticí vzorec také majá čepele. Po té době by to bylo lepší pro případ, že bych nechtěl koupit více čističe Panasonic ¿Máte jakýkoli vzorec, který by mohl udělat stejnou funkci? Existuje mnoho diys pro nahrazení Braun Cleaner, ale pokud chápu, že se liší od čističe Panasonic, protože jeden je založen na alkoholu a druhý není. Nenašel jsem žádné kutilství, které by nahradilo čistič Panasonic. Děkuji, zajímavé čtení. Odpověď

Ahoj Cristian, to je správné-Panasonic používá detergentu, zatímco Braunovo čisticí řešení je založeno na alkoholu. V důsledku toho nemůžete použít řešení pro kutily určené pro Braun. Panasonic bohužel není tak populární jako Braun, takže za jejich čisticí balíčky nejsou žádné generické náhrady. Alespoň žádný, o kterém vím. Ačkoli bych se moc nebál; Pokud se rozhodnete přestat používat stanici, je Panasonic Shavers velmi snadné čistit ručně a mazání doslova trvá sekundy. Jen se ujistěte, že použijte lehký olej, jako je ty doporučené v tomto příspěvku nebo vyhrazený mazivo, jako je Remington Shaver Saver. Upřímně, ovidiu odpověď

Ovidiu, díky za vaši rychlou odpověď, máte pravdu, zdá se, že čištění panasonického Shavers je rychlé s trochou tekutého mýdla ruky a pomocí režimu čištění zvukových vibrací podle pokynů, opláchněte vodou a použijte suchou funkci Čisticí stanice. Jak chápu, těsně před opět holením bych měl namazat kapkou jednoho z doporučených lehkých olejů (olej pro stébnutí vlasů na vlasy je to, co se mohu rychle dostat). Jedna kapka na fólii znamená, že bych měl přidat 5 kapek oleje pro oblouk 5? Zevnitř nebo vně fólie? Mám počkat, až to znovu vyschne, abych se oholil, nebo mohu jen absorbovat přebytečný olej s hedvábným papírem a okamžitě se oholit? Děkuji předem odpověď

Ahoj Cristian, to je správné, jedna malá kapka na vnější straně každé fólie (ve výši 5 kapek). Po tomto zatáčku holicí strojek po dobu asi 5 sekund, aby olej mohl rovnoměrně oblékat čepele a pomocí papírového ručníku absorbovat jakýkoli přebytek. To je do značné míry, pak se můžete oholit jako obvykle. Tuto rutinu používám roky s vynikajícími výsledky. Snad to pomůže. Upřímně, ovidiu odpověď

Všiml jsem si, že nedoporučujete maziva na bázi křemíku pro holicí. Nedávno jsem koupil holicí strojek Panasonic a koupil jsem si vlastní mazivo na bázi křemíku na bázi křemíku, který jsem denně používal dva a půl měsíce. Udělal jsem nezranitelné újmu na můj holicí strojek? Také jsem si všiml, že na svůj holicí strojek použijete mazivo bezprostředně před holením. Když vyčistíte břitvu bezprostředně po holení, tekuté mýdlo okamžitě odstraní mazací olej z holicího stroje, což znamená, že holicí strojek má výhodu pouze mazání každý den? Záleží na tom? Upřímně, Kevin odpověď

Ahoj Kevine, nedoporučuji maziva na bázi křemíku na všeobecném účelu; Mazivo pro elektrické holicí strojky bude samozřejmě fungovat a nezpůsobí žádné poškození. Obecně ano, čištění holicího zařízení mýdlem také odstraní jakoukoli formu mazání. Pokud používáte pouze vodu, pak není třeba aplikovat mazivo před každým oholením (jednou týdně by stačilo). Upřímně, ovidiu

Ahoj Giacomo, myslím, že můžete použít některé alternativy, nejbezpečnější je koncentrovaný čisticí prostředek od Shaver Shebang. Jedná se o vyzkoušený a testovaný produkt, který dobře funguje s stanicemi Panasonic a cena je obvykle mnohem pohodlnější než balíčky Panasonic Detergennt. Jiná řešení pro kutily nemusí s čisticím prostředkem dobře fungovat (nadměrné pěnění, indikátor chybné úrovně atd.). Upřímně, ovidiu odpověď

Ahoj, jsem pro takový druh holicího sboje nový, když jsem ho vyčistil mýdlem a vodou, sušil jsem ho látkou a naplňoval jsem to, když jsem ho otočil zpět na vodu, pokud jsem ji nechal o suchý ? Druhá otázka při použití holicího krému bych ji měl olej na olej s 5 kapkami oleje před každou odpovědí na holení

Ahoj, holicí strojek musí být před mazbou dokonale suchý, takže je lepší nechat ho úplně uschnout po vyčištění. Nezáleží na tom, když to naolejuje; Raději to dělám těsně před holením, protože vím, že můj holicí strojek bude úplně suchý. Jednorázová kapka oleje na každou z fólií bude stačit. Upřímně, ovidiu odpověď

Oholím se možná dvakrát týdně, pokud to. Mazání dvakrát týdně je prokazatelně nadměrné, nemyslíte si? Zjistil jsem, že byste se pro tento rozvrh holili každý den. Takže jsem si myslel na každé 3 holení nebo se tady mýlím? Odpověď

Ahoj Brad, dvakrát týdně je obecné doporučení, ale existují samozřejmě případy, kdy by to bylo nadměrné nebo dost. Jeden musí namazat elektrický holicí strojek, když postrádá mazání a čištění holicího zařízení mýdlem a vodou by odstranilo jakékoli stopy oleje. Například tímto způsobem vždy čistím břitvy a kdybych se měl holit denně, než bych musel mazat holicí strojek 7krát týdně. Takže ve vaší situaci, pokud používáte pouze štětec nebo uděláte rychlé opláchnutí vodou (bez mýdla), pak myslím, že jednou za 3 holení by stačilo. Snad to pomůže. Upřímně, ovidiu odpověď

Jsem v rozpacích. Jsem nálepka pro čtení pokynů. Normálně. Jediné čištění, které jsem kdy udělal, je použití svého vakua na břitvu po holení. Snadno odstraní vlasy a mrtvé kožní buňky z mého břitva. Po přečtení tohoto je moje tvář velmi červená. Myslím, že musím začít praní, sušení a olejování. Že jo? Je to Panasonic ES2216 a stále funguje skvěle.Myslím odpověď

Ahoj Helen, alespoň jednou za čas by bylo důkladně doporučeno důkladné čištění. Váš ES2216 je plně nepromokavý, takže jej můžete snadno čistit trochou tekutého mýdla a teplou vodou z vodovodu. Pokud jde o olejování, měli byste to udělat alespoň po každém čištění, které zahrnuje mýdlo. Upřímně, ovidiu odpověď

Pošlete prosím také výukové video. Koupil jsem si Andis Clipper Oil a mám holicí strojek Panasonic ES-RT37. Děkuji. Odpověď

Ahoj ovidiu, díky za tento článek, hodně to pomohlo. Po přečtení jsem to naolejoval svůj holicí strojek a člověka, cítil jsem ten rozdíl. Dalo mi to máslové hladké a uzavření holení. Mám také wahl super zúžení a použil jsem olej, který s ním přišel. Pokusím se však použít olej šicího stroje, protože je to levnější ve srovnání s oleji holicího stroje. Doufám, že výsledek bude stejný! Ještě jednou děkuji! Odpověď

Ahoj Kedare, jsi velmi vítán, jsem rád, že jste tento článek považoval za užitečný. Už roky jsem používal olej šicího stroje s velmi dobrými výsledky, takže to určitě zkuste. Upřímně, ovidiu odpověď

Děkuji ovidiu. Po letech pomocí 5 čepele a holicího krému vytáhl můj Norelco Philips 7310. Šel do obchodu s hardwarem a bylo mu řečeno, aby použili 3 z 1 víceúčelového oleje (podobně jako olej z šicího stroje) realizovaného poté. Nemůžu se dočkat, až dostanu svůj sprej Remington Shaver Saver od Walgreen. Nejlepší, Marc odpověď

Jste velmi vítáni, Marc. Jsem rád, že jste tyto informace považovali za užitečné. Ano, pokud jde o naolejování holicí strojek, trochu jde dlouhou cestu. Vyzkoušel jsem různé maziva spreje speciálně navržených pro elektrické holicí stroje a zatím je podle mého názoru stále nejlepší z Remingtonu. Upřímně, ovidiu odpověď

Ahoj ovidiu, právě jsem dostal holicí strojek, panasonic es-lv65-s a všiml jsem si, že v krabici nebyl dodáván žádný olej, ani se nezmiňuje o mazání fólie. Měl bych jen jít dopředu a stejně namazat fólie? S pozdravem, Colin Odpověď

Ahoj Coline, bylo by velmi doporučeno pravidelně mazat fólie a čepele. Je trochu překvapivé, že vaše ES-LV65-S neobsahovala malou láhev maziva také. Moje jednotka (zakoupená z Evropy) přišla s jedním. Můžete také používat olej z šicího stroje nebo olej zastřihnutí, oba fungují opravdu dobře. Upřímně, ovidiu odpověď

Ahoj Ovidiu, Strange, protože moje byla zakoupena z USA (přes Amazon) a olej a štětec nebyly zahrnuty; Dokonce ani příručka o tom nic neříká. Na okamžik jsem byl zmatený také bych mohl přesně vědět, který olej v šicím stroji používáte pro váš holicí strojek? Brzy půjde na hon. Díky, Colin odpověď

Ahoj Colin, moje je jen obecná značka, kterou jsem našel v místním obchodě tady v Rumunsku. Každý bude dělat, dokud se jedná o lehký olej (a všechny oleje šicího stroje jsou). Alternativně bude Clipper Oil fungovat stejně dobře. Ten z Wahl je levný a použil jsem ho s velmi dobrými výsledky na fólii i otočných hotčích. Upřímně, ovidiu odpověď

Mám Braun Series 7. Je v pořádku používat víceúčelový olej 3-in-one pro kazetu fólie? Odpověď

Zatímco to teoreticky by to mělo fungovat, nemyslím si, že víceúčelový olej je dostatečně tenký na to, aby byl použit na elektrických holicích. Držel bych se možností uvedených v příspěvku. Odpověď

Ahoj ovidiu, přemýšlel jsem, proč nikde v manuálu pro můj Panasonic Lamdash/Arc4 ES8243 se zmíní o použití oleje. Natáhl jsem se do Panasonic USA, abych se zeptal, proč se americký trh oblouky neobsahují ani nedoporučují olej a jejich reakce byla, že se americký trh oblouky postaví podle různých specifikací než evropské a asijské trh, i když se mohou zdát Stejně jako stejné holicí stroje a že pro americké hotební hotečky není vyžadován žádný olej. Nejsem si jistý, jestli věřím jejich reakci. Co myslíš?Chris H odpověď

Ahoj Chrisi, vzal bych jejich odpověď se špetkou soli. Abych byl upřímný, nedává to žádný smysl. Koupil jsem si desítky holicího zařízení Panasonic z celého světa a rozdíly souvisejí pouze s napájecími zátkami nebo zahrnutými příslušenstvími. Rovněž neexistují žádné náhradní fólie a čepele Panasonic vyrobené speciálně pro americký trh, všechny mají stejné číslo dílu; Upřímně si neumím představit, jak se liší. Tření mezi dvěma kovovými částmi bez mazání je bude vždy velmi rychleji nosit. Mimochodem, koupil jsem si svůj ES-LF51-A Arc 4 z USA a po několika měsících používání by se fólie během mého holení extrémně horké, kdybych předem nepoužil žádný mazivo olej nebo stříkání maziva. Proto bych důrazně doporučil, abyste ignorovali jejich rady. Upřímně, ovidiu odpověď

Děkuji ovidiu. Myslím, že to je zdravá rada a souhlasím, jejich odpověď prostě nedává smysl. Odpověď

Ahoj ovidiu, moc děkuji za dobrý článek. Používám řadu Braun 7 (9565) již 13 let. A stále mám polovinu „oleje“, kterou mi Braun dal, když jsem tento produkt koupil poprvé. Mohu použít 13 let „olej“? Nebo musím koupit nový? Jaký je maximální časový limit pro použití Braunova „oleje“? Předem vám děkuji za odpověď. Odpověď

Ahoj Jay, děkuji za váš komentář, jsem rád, že jste považovali článek za užitečný. Braun se konkrétně nezmíní o tom, co obsahuje jejich mazivo-myslím, že je to vysoce rafinovaný ropný olej s některými přísadami-ale obvykle je to několik let. Pokud nemá funky vůni, měl by mít stále nějaké mazací vlastnosti, takže by to mělo fungovat. Doporučil bych však jej použít na elektrický holicí strojek. Myslím, že je nejlepší být na bezpečné straně, takže mým doporučením by bylo jednoduše koupit novou. Upřímně, ovidiu odpověď

Právě jsem si koupil elektrický holicí strojek Clio a nemám žádný minerální olej ani olej v šicím stroji, způsobí to problémy, pokud místo toho poprvé používám dětský olej? Odpověď

Neměl by to být problém (většina dětských olejů je na bázi minerálů). Doporučuji však získat vhodné mazivo (olej na zastřihování, olej šicího stroje atd.). Upřímně, ovidiu odpověď

Mám Braun Silk Epil 9, který má běžnou hlavu holicího zařízení, kterou používám. Pokyny naznačují, že je namazávají každé tři měsíce. Nebyl jsem schopen zjistit, jak to udělat. Namazávám to, jak jste ukázali výše na každé fólii? Díky za jakoukoli pomoc, kterou mi můžete dát. Odpověď

Ahoj Kathryn, pokud máte na mysli připevnění hlavy holicí fólie, pak ano, měli byste to namazat stejně jako s běžným elektrickým holicím strojkem (kapka na každém holicího prvku). Upřímně, ovidiu odpověď

Zde jsou dvě otázky a jeden komentář (s další otázkou) o používání spořič holicího zařízení Remington: 1) Se všemi aerosolovými plechovkami je těžké ovládat množství spreje. Pokud stisknete trysku tvrdě, dokonce i na krátkou dobu, příliš mnoho vyjde, ne dost tvrdé a to jen to spustí. Abych vůbec získal jakoukoli částku, obvykle skončím s tím, co vypadá příliš. Pokud nechám holicí strojník suchý přes noc, bude to vyřešit, že se zbaví přebytku, měl bych si otřete fólie (trochu složitější na Braunu, jehož vnitřní část nelze rozebrat)? 2) Lze použít spořič holicího stroje Remington k namazání zařízeného vlasového zastřihovače Braun Series 3, a pokud ano, dáte mu stejný jeden sprej napříč, jako vy říkáte pro fólie? Děkuji za vaše příspěvky, ovidiu. Mám Braun Series 3 Proskin a jeho pokyny zmiňují pouze použití mazání po použití vody k vyčištění mokrého oholení. Vzhledem k tomu, že jsem byl jen suchý holení, ignoroval jsem to asi za měsíc, takže jsem to měl, takže jsem velmi rád, že jsem narazil na vaše příspěvky. Jinak bych zjevně opotřeboval fólie mnohem dříve, než je nutné. Jo, a to vyvolává další otázku: 3) Pravděpodobně na mém modelu existuje nějaký indikátor, který bude signalizovat, když určí, že je čas vyměnit fólie. To je užitečné, ale přemýšlel jsem, jestli máte nějaké návrhy, jak to říct přímo, kdy je opravdu čas, zejména proto, že mám podezření, že ho mají nastaveny na docela konzervativní (i.E. Low) Doba náhrady, vzhledem k tomu, že existuje pravděpodobně široký rozsah, který závisí na účinnosti aplikovaného mazacího režimu? Odpověď

Ahoj Nicku, děkuji za tvůj komentář. To jsou některé vynikající body. 1) Opustit holicí strojník suchý přes noc je vše, co trvá. Není třeba setřete nadbytečné mazivo s sprejem, doporučuji však dát holicí hlavu zpět a na několik sekund zapínat holicí strojek. Poté raději odstraním holicí hlavu a nechám ji sušit na vzduchu (aby vzduch mohl volně cirkulovat). A když už mluvíme o kontrole množství spreje, nikdy jsem neměl tento problém s urovnávačem holicího holitby Remington. Na druhou stranu byl rozprašovač na čističi holicího stroje Braun opravdu špatný při distribuci jemné mlhy produktu. vždycky by to hodně stříkalo. Ale i tak, do dalšího dne bylo všechno dokonale suché. 2) Absolutně aplikujte produkt na oříznutí. Nemusíte to dělat tak často, že proti sobě stříhají jen dvě kovové čepele, zatímco čepele a fólie holicí hlavy jsou náchylnější k opotřebení. 3) Tento indikátor je v podstatě časovač, který sleduje celkový čas, který jste používali holicí strojek. A to samo o sobě nestačí k přesně posouzení, kdy je čas nahradit holicí hlavu. Až ten čas přijde, určitě si všimnete poklesu výkonu. Pokud začne chloupky trhat, blízkost a pohodlí nejsou tak dobré a fólie jsou opravdu horké, je pravděpodobně čas vyměnit hlavu. Snad to pomůže. Upřímně, ovidiu odpověď

Ještě jednou děkuji za všechny důkladné podrobnosti ve vaší odpovědi, ovidiu! To, co říkáte, dává dokonalý smysl a je to do značné míry to, co jsem si myslel, ale je opravdu skvělé získat potvrzení od někoho, jako jste vy, kdo zjevně už měl spoustu zkušeností a pečlivě o tom přemýšlel. Je možné, že tryska na mém spořič holicího prostoru Remington není tak dobrá jako typická, nebo možná jsem byl příliš opatrný, protože pokud se pokusím „zpomalit“ úplný výbuch tím zcela zbytečný rozprašování. Ale pokud řeknete, že není třeba se starat o žádný přebytek, mohu tuto práci dokončit s jediným úplným výbuchem, dovnitř a ven, spolu s velmi rychlým bokem. Je zřejmé, že přesné zaměření je nemožné, ale metoda, kterou popisuji, vypadá, jako by pokrývala vše s trochou odpadu, že zatímco jsem doufal, že se tomu zabrání, zní to, jako by to bylo možné bezpečně zanedbávat. A opravdu jsem už dělal rutinu „šíření kolem“, když jsem se okamžitě běžel několik sekund s hlavou zpět, a pak ji znovu sundal, abych ho nechal na vzduchu vyschnout přes noc. Nejlepší, Nick odpověď

Ahoj Nicku, jsi velmi vítán. Je zcela možné mít vadnou trysku, avšak z vašeho komentáře by to mělo být stále v pořádku. Není třeba se obávat dokonalého zaměření nebo nějakého přebytečného produktu. v případě mazacích sprejů. Otřel jsem přebytek, když nanáším několik kapek strojového nebo zastřihovacího oleje, ale s něčím jako Shaver Saver to není problém. Produkt je mnohem tenčí/vodnaté a hlava bude po chvíli stále dokonale suchá. Upřímně, ovidiu odpověď

Existuje holicí holicí olej, který necítí ? Zjistil jsem, že šicí strojový olej má silnou vůni na obličeji na zdraví Mike Odpověď

Ahoj Mike, to je pravda, některé z jemných strojových olejů mají poněkud silný zápach. Wahl Clipper Oil například necítí vůbec a ani olej z holicího stroje Panasonic (i když ten druhý může být obtížnější najít a je dražší). Upřímně, ovidiu odpověď

Použili jste Eltron Cleaner, žlutou kapalinu, jako čistič, a pokud ano, jaký je nejlepší způsob, jak jej použít? Bylo mi řečeno, abych to vložil do sklenice, namočil čepele a zapnul holicí strojek do turbo režimu (Panasonic Arc-4), poté opláchl, suchý a stříká se sprejovým mazbou. Udělejte to jednou týdně. Odpověď

Obávám se, že nemohu poskytnout žádnou zpětnou vazbu, protože jsem ještě neměl šanci ji použít. Upřímně, ovidiu odpověď

Ne, pokud stanici používáte pravidelně (tj. Po každém oholení), není třeba sami olejovat čepele. –Ovidiu odpověď

Mám rotační holicí strojek Phishishave HP 1318. Je to suchý holicí strojek, který jsem měl od roku 1985. Pokud jde o použití oleje šicího stroje na rotačních hlavách, měl bych také aplikovat tento olej na vnitřní fungování motoru, který řídí 3 rotační hlavy? Nedávno jsem nechal holicí strojek nahradit dobíjecí baterie a přemýšlel, jestli by olej šicího stroje byl prospěšný nebo škodlivé pro nylonová ozubená kola a další vnitřní práce v motoru? Odpověď

Držel bych se mazání pouze kovových částí, které se stříhají proti sobě. ​​čepele a hřebeny. Upřímně, ovidiu odpověď

Ahoj, vždy jsem zjistil, že když si koupím elektrický holicí strojek kdekoli mezi 25 a 200 GBP, řezací čepele se stanou chudými do jednoho měsíce. Nedávno jsem si koupil na vaše doporučení Panasonic ES-LV65-S, ale následoval stejný vzorec jako všechny mé předchozí hotební hotečky-i.E. To mi dalo čisté suché oholení do čtyř minut, kdy zbrusu nový, ale v době, kdy jeden měsíc uplynul doba holení na stejný výsledek na přibližně čtrnáct minut. Také jsem si přečetl váš článek o mazacích holicích holicích a až do přečtení jsem si nebyl vědom toho, jak by se to mělo pravidelně dělat. Až dosud jsem to udělal jen asi dvakrát ročně. Myslíte si, že to bude mít rozdíl? Protože dosud jsem jen předpokládal, že moje vlasy musí být obzvláště těžké způsobit, že čepele budou během několika týdnů tupé. Odpověď

Ahoj Tony, podle mé zkušenosti to určitě změní. Pokud to dokážete, zkuste mazací sprej Remington Shaver Saver. Funguje to zázraky na mých starších hotečkách Panasonic, které už také neřeže. Upřímně, ovidiu odpověď

Ahoj mám norelco sentouch mokrý suchý holicí strojek s úklidovou stanicí ? Také jak často bych měl používat úklidovou stanici ? Odpověď

Ahoj Robine, pokud používáte úklidovou stanici, není třeba sami mazat holicí strojek. Neexistuje žádná definitivní odpověď na často byste měli stanici používat; Jednou týdně by byl například dobrým kompromisem. Upřímně, ovidiu odpověď

Mazání

Veškeré nástroje nebo dodávky potřebné pro tyto postupy jsou uvedeny v soupravě vašeho operátora.

Správně používání správných maziv a pokud je stanovena naplánovaná údržba, je rozhodující pro provoz Amaya. Pokud není použita správná maziva, jak je uvedeno. Použití nesprávných maziv může nepříznivě ovlivnit váš stroj. Doporučené a oprávněné mazivy, které mají být použity na Amaya, jsou uvedeny níže:

Grease, Emmmo-Polymer, 8 oz láhev

Grease, víceúčelové (lithium), 8 oz láhev

Plán údržby

Následující tabulka shrnuje mazací body a harmonogram vašeho stroje. Tabulka také uvádí, jaký typ mazání byste měli použít pro každý mazací bod.

Vezměte prosím na vědomí, že tyto plány mají být použity jako pokyny. V závislosti na mnoha okolnostech (jako je prostředí, typy oděvů zaškrtané atd.), možná budete muset své stroje namazat více či méně často. Postupujte podle plánu mazání, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám, abyste se postarali o váš stroj (stroje).

VAROVÁNÍ! Nepokoušejte se namazat stroj, když je v provozu.

DŮLEŽITÉ: Šroub pro změnu barvy je po celý život namazán a nikdy by neměl být promazán uživatelem nebo technikem.

Následující pásy by měly být zkontrolovány jednou ročně: rozvodový pás pro osy X, osu y a pás z pohonu. Můžete buď nechat servisního technika Melco zkontrolovat tyto pásy a kontaktujte Melco Service-303.457.2025), nebo můžete tyto kontroly provést sami. Chcete.li provést tyto kontroly, budete muset zakoupit následující nástroje / příslušenství z oddělení Melco Parts Department (800.877.4272), a postupujte podle postupu v technické příručce Amaya.

  • Příslušenství, napínání Belt (PN: 32108)
  • Rozchod síly (0-10 liber.) (PN: 995591-01)
  • Univerzální adaptér měřidla (PN: 32498)

Viz technická příručka Amaya, viz. ,

POZOR! Některé z mazacích postupů vám dávají pokyn k odstranění pravého/levého předního krytu. Nepřipněte stroj Amaya, pak znovu, když je odstraněn některá z těchto obalů. To způsobí změnu barvy stroje, což způsobí, že vypadnou tyčinky jehly. Když je odstraněna některá z předních krytů, nepohybujte vůbec jehlecase. Pokud postupujete bez tohoto krytí poškození vašeho stroje a bude nutné servisní hovor.

Zřeknutí se odpovědnosti: Melco nebude odpovědné za žádné poškození stroje z toho, že tento krok neprovádí.

Časovače údržby

Pokud máte povoleny časovače údržby (viz karta časovače), budete vedeni mazáním stroje časovači údržby (viz příklad níže).

Pokaždé, když časovač údržby dosáhne nuly, objeví se dialogové okno, které naznačuje, že je třeba tuto údržbu provést. Chcete.li provést údržbu, klikněte na tlačítko Step. Poté budete vedeni prováděním údržby krok za krokem. (Tyto postupy krok za krokem jsou kondenzované verze mazacích postupů v této části; tyto postupy krok za krokem také provádějí příkazy stroje, například hlavu vzhůru. pro tebe.) Pokud úspěšně dokončíte údržbu, časovač se po dokončení resetuje. Pokud obdržíte chybu při provádění údržby, která vám zabrání úspěšnému dokončení postupů, časovač se nebude resetovat. Budete muset restartovat postup krok za krokem a úspěšně jej dokončit.

Pokud kliknete na tlačítko Reseset, počet stehů pro tento časovač bude resetován na nulu. Důrazně se však doporučuje, abyste neobnovili časovače bez provedení požadované údržby. Zanedbávání údržby vašeho počítače by mohlo poškodit váš stroj. Kliknutím na tlačítko Zobrazit vše zobrazíte všechny časovače údržby (zobrazené na kartě časovače). Pokud kliknete na tlačítko Ignore, dialogové okno se znovu zobrazí po dokončení každého následného designu.

Krok můžete kdykoli provést postupy pro jakýkoli interval časovače. Chcete.li to provést, otevřete nabídku Nastavení a klikněte na kartu časovače. Kliknutím na tlačítko STEP pro interval časovače projít mazáním v tomto intervalu. Pokud úspěšně dokončíte údržbu, časovač se po dokončení resetuje. Můžete kliknout na kterýkoli z obrázků v kroku prostřednictvím postupů a oni zvětší.

Postupy pro provádění krok poskytovaných časovači můžete provádět bez použití níže uvedených postupů (pokud nechcete odkazovat na obrázky). Pokud z nějakého důvodu mazujete bez použití postupů krok, postupujte podle níže uvedených postupů.

Postupy údržby- 200 000 stehů

Rotační háček

Postupujte podle těchto kroků pro mazání rotačního háčku:

  • Vyjměte pouzdro cívky ze sestavy háčku.
  • Vyčistěte rotační háček štětcem (nebo konzervovaným nebo stlačeným vzduchem). Zatímco pouzdro na cívku je mimo stroj, možná budete chtít také vyčistit (klikněte sem pro pokyny).

Poznámka: Nadměrné nahromadění vlákna nebo vlákna může vyžadovat odstranění strážce háčků.

  • Vyberte nabídku údržby v OS Amaya.
  • Klikněte na kartu načasování hlavy.

Postupy údržby- 2 000 000 stehů

Průvodce reciprokátorem, hřídel sledovače vačky, ojnice

  • Změna barvy na jehlu 16 (stiskněte a podržte. Poté stiskněte, dokud nedosáhnete jehly 16.)
  • Vyberte nabídku údržby v OS Amaya.
  • Vyberte kartu načasování hlavy.

Jehelníček. Horní V-rail

  • Změna barvy na jehla #1 nebo jehla #16 (stiskněte a podržte. pak stiskněte nebo).
  • Pomocí čistého suchého hadříku otřete povrch horního V-rail čisté, jak je znázorněno na fotografii (důležité: ujistěte se, že na horní V-rail není aplikován žádný olej nebo mastnota).

Ovladač rámu širokého úhlu. Hřídele řidiče

Proveďte údržbu na ovladači širokoúhlého čepice po šíření 2 000 000 stehů pomocí ovladače čepice rámu.

  • Přesuňte X-Carriage až do zadní části stroje (stiskněte a podržte. pak stiskněte). (Pokud je ovladač nainstalován na stroji).
  • Otřete jakýkoli vlákno z hřídelí řidiče a pomocí stlačeného vzduchu vyhodíte do celého sestavy jakýkoli prach.
  • Naneste čtyři kapky oleje šicího stroje na horní a dolní hřídele řidiče co nejblíže k řidiči.

Postupy údržby- 4 000 000 stehů

Jehelníček. Jehla

  • Naneste 1 kapku oleje šicího stroje přímo na každou jehlou lištu (mezi každou z přijímacích pák a průvodce střední vlákno), jak je znázorněno na obrázku vpravo.

Zastřihovač. Nůž a volič a hnací paže

Poznámka: Je důležité ověřit, že všechny trosky jsou odstraněny z nože zastřihovače, aby se zajistilo správné oříznutí.

  • Existují dva různé typy zastřihovače. Další informace naleznete v části Nastavení typu XT Trimmer. Naneste jednu kapku oleje šicího stroje na olejové body uvedené na fotografiích (typ zastřihovače 0 má jeden bod oleje. Trimmer typu 2 má tři body oleje.) Až budete hotovi, znovu nainstalujte jehlou desku.

Trammer Typ 0 Oilling Point

Olejové body zastřihovače 2

Inspekce, čištění a mazání podavače podváděče

Pro tento postup údržby budete muset prohlédnout každý podavač vlákna. Opakujte následující postup pro každý válec:

(Tato část poskytuje čísla dílů pro části, které budete muset vyměnit. Vezměte prosím na vědomí, že je možné, aby se čísla dílů změnila po uvolnění tohoto systému nápovědy).

Další podrobnější informace o válcích na podavače vlákna naleznete v části Odstraňování problémů s podavačem vlákna.

Poznámka: Na látku může být použito malé množství alkoholu, pokud je třeba odstranit olej nebo tuk.

  • Používání fotografie jako průvodce namažte rozbočovače na každé straně krmného kola s plochým šroubovákem nebo bavlněným výtěrem.
  • Chcete-li znovu nainstalovat kryt, přesuňte vlákno z cesty. Vložte horní část krytu do slotu v horní části sestavy podavače nitě. Zatlačte to, dokud nezachytí na místo.
  • V případě potřeby přehodnoťte stroj. Ujistěte se, že vlákno je soustředěno v drážkách na přední straně podavače nitě, jak je znázorněno na fotografii. Až budete hotovi, snižte prvotřídní rameno.
  • Vizuálně zkontrolujte každý červené špetkové válečky. Pokud detekujete čáru ve středu některého ze špetkových válečků, spusťte neht na každém z těchto válců a zkontrolujte drážky, jak je znázorněno na fotografii. Vezměte prosím na vědomí, že řádky na povrchu válců jsou normální, ale hluboké drážky mohou ovlivnit provoz systému krmiva pro nitě.
  • Pokud detekujete drážku v válci a vlákno se vejde do drážky tak, že horní část vlákna je nižší než povrch válce, pak je třeba vyměnit válec (Melco P/N 30619-01). Obrázek ukazuje přední pohled na drážkovaný válec, který je třeba vyměnit.
  • Při lehkém spuštění paže podavače nitky jednou rukou použijte druhou ruku k odstranění červeného špetkového válce, jak je znázorněno na fotografii.
  • Vypadněte červené špetkové válečkové kolo zpět na rameno špetku. Zkontrolujte, zda na povrchu válečky sevření nebo podváděcího válce níže není na povrchu špendlíku.

Postupy údržby. 10 000 000 stehů

Take-up páka. Cam a Cam následovník

  • Vyberte nabídku údržby v OS Amaya.
  • Vyberte kartu načasování hlavy.
  • Klikněte na tlačítko hlavy nahoru.
  • Pokud provádíte údržbu na všech strojích v klastru, zkontrolujte políčko všech strojů. Pokud provádíte údržbu na jednom počítači v klastru, zrušte zaškrtnutí políčka všech strojů a klikněte na stroj v seznamu strojů.
  • Vyhledejte kameru páky. Pokud se podíváte přes zadní část, pravou stranu pouzdra jehly, budete moci vidět část vačky, kterou je třeba namazat.

Postupy údržby. 20 000 000 stehů

X Drive. Kočár kolejnice

  • Přesuňte paprsek X celou cestu vpřed (stiskněte a podržte. pak stiskněte) a celou cestu na jednu stranu (stiskněte a podržte. pak stiskněte nebo).
  • Pomocí čisté bavlněné hadry otřete veškeré akumulaci prachu/vlákna z obou kolejnic kočáru (viz obrázek níže pro umístění těchto kolejnic).
  • Opět pomocí bavlněné hadr naneste velmi tenkou vrstvu víceúčelového lithiového tuku na obě kočárky (jeden vpředu a jeden v zadní části paprsku) zpod paprsku. Pokud můžete vidět shluky bílého tuku po jeho aplikaci, pak jste příliš dali. Před pokračováním otřete přebytečné mazivo.
  • Přesunout paprsek až na druhou stranu (stiskněte a podržte. Poté stiskněte nebo) a opakujte krok 2 na druhém konci kočárků.
  • Mazání sledovače nohou s nohou

    POZNÁMKA: Potlaková nožní vačka je černá deska umístěná přímo pod bílou, plastovou podložkou na hřídeli s nohou.

    • Jednou rukou zvedněte přítlačnou nohu a nadále ji drží. Použijte štětec poskytnutý v sadě operátora k nanesení polymerního tuku na povrch přítlačného sledovače vačky. Až budete hotovi, uvolněte nohou.

    Y Drive. Sestava bloku ložiska

    UPOZORNĚNÍ: Neautojte mazivo na Y-rails. Pokud tak učiníte, výkon stroje bude narušen. Mazivo přitahuje prach, který bude sloužit jako abraziv proti ložiskům a šachtě.

    Pokud postupujete podle postupu, jak je popsáno níže, není nutné odstranit červené průhledné kryty stroje. Pokud je to žádoucí, mohou být červené kryty odstraněny, aby se olejové otvory usnadnily přístup.

    • Přesuňte do středu y-railů.
    • Odstraňte boční kryty stroje
    • Pomocí níže uvedeného obrázku najděte olamovací otvor na horním středu každé sestavy ložiskového bloku.
  • Umístěte boční kryt na své původní umístění na stroji, jak je znázorněno na fotografii. Volně nainstalujte jeden ze zadních montážních šroubů, abyste udrželi krycí polohu. Nainstalujte další krycí šrouby s dlouhým šroubem do polohy předního krytu před konečným utažením tří šroubů. Utáhněte šrouby pouze natolik, aby se zabezpečilo kryt, protože nad utažením může způsobit kosmetické poškození krytu. Až skončíte, klikněte na OK a pouzdro jehly postoupí na číslo 16 jehly.
  • Jak je znázorněno na obrázku výše, přidejte do olejového otvoru 100 kapek oleje šití. Opakujte pro olejovou díru na druhé straně stroje.
  • Po dokončení narušení vyměňte boční kryty.
  • Postupy údržby. 100 000 000 stehů

    Lisová nožní vačka

    Poznámka: CAM zobrazený na této fotografii je bílá. Novější stroje mohou mít vačkou nohou hnědého potisku.

    | Denial of responsibility | Contacts |RSS