2023 Šablona odhadu oříznutí stromů. Vysoký zastřihovač stromů

23 Šablona odhadu oříznutí stromů

Naučte se, jak odhadnout cenu několika stromových služeb, a zjistěte, proč byste měli použít šablonu odhadu oříznutí stromů.

Svěží zelený strom je krásný doplněk k jakémukoli dvoře. Jejich růst se však může dostat z rukou zdánlivě přes noc, což je rychle změní na nepříjemnosti.

Chcete.li udržet váš dvůr co nejvíce uklizený, musíte se ujistit, že vaše stromy jsou vždy oříznuty a v dobrém stavu. Oříznutí stromu může být obtížné, pokud nemáte správné nástroje, a nebezpečné, pokud se jedná o 20-noha vysoký strom.

Proto jsou oceňovány služby profesionálního zastřihovače stromů. Ale jak přesně odhadujete cenu ořezávání stromů?

  • Naučte se, jak odhadnout cenu několika stromových služeb.
  • Zjistěte, proč byste měli použít šablonu ořezávání stromů.
  • Odpovězte „Co je to spravedlivá cena za ořezávání stromů?“.

Rozšiřte své podnikání v terénu automatizací.

  • Ořezávání stromů vs. Prořezávání stromů
  • Odhad nákladů na prořezávání stromů
  • Náklady na oříznutí stromů na hodinu
  • Typ
  • Velikost
  • Množství
  • Umístění
  • Trabris
  • Frekvence služby
  • Naléhavost
  • Ořezávání keřů
  • Ořezávání živých plotů
  • Mulčování
  • Oříznutí větve stromu
  • Jak napsat odhad pro odstranění stromů?
  • Existuje šablona odhadu ořezávání stromů?
  • Jak nabídnout úlohy na odstraňování stromů?
  • Co by mělo stát oříznout stromy?
  • Kolik stojí oříznutí živých plotů?

Kolik stojí oříznutí stromů?

Než začnete vytvářet odhad pro zákazníka, musíte mít představu o tom, kolik byste měli účtovat za ořezávání stromů. A zatímco průměrné náklady na oříznutí stromů se mohou zdát jako černá skříňka, nemusí to být.

Jako každá práce v oblasti terénní úpravy se liší náklady na ořezávání stromů. Typická cena ořezávání stromů je 250. 500, ale tato cena závisí na povaze práce.

Můžete se setkat se zákazníky, kteří hledají služby prořezávání stromů. Prořezávání vyžaduje jiný proces než oříznutí, takže je důležité předem objasnit rozsah vašich služeb.

Zde je návod, jak vysvětlit prořezávání a ořezávání svým zákazníkům.

Ořezávání stromů vs. Prořezávání stromů

Hlavní rozdíl mezi prořezáváním a ořezáváním stromu je, že jedna služba se provádí pro zdraví stromu, zatímco druhá je hlavně pro estetické účely.

Prořezávání zahrnuje selektivně odstranění konkrétních částí stromu, aby byl zdravý. Při ořezávání stromu odstraníte jakékoli mrtvé nebo nemocné části, které poškozují zbytek stromu a zabrání mu v růstu.

Části, které jsou odstraněny během procesu prořezávání, zahrnují:

Prořezávání stromů vyžaduje další školení a dovednosti a většina lidí hledá pomoc profesionálního arboristy, aby zkontroloval zdraví svého stromu.

Pokud však máte správný zážitek, neváhejte přidat do svých služeb prořezávání a zahrnout je do šablony odhadu oříznutí stromu.

Naproti tomu je provedeno ořezávání, aby strom vypadal hezky. Měli byste oříznout pouze zdravý strom, který nemusí být ořezán.

Nejoblíbenější důvody ořezávání stromu jsou:

Níže je příklad stromů, které byly oříznuty k dokonalosti.

Pokud je strom příliš oříznut, mohlo by to být škodlivé pro strom. To je důvod, proč zákazníci získají pomoc profesionálních zastřihovačů stromů, aby se ujistili, že je práce provedena správně.

Pokud váš zákazník nezná rozdíl mezi ořezáváním a prořezáváním, vysvětlete oba procesy, abyste zajistili, že je nezaměňují.

Odhad nákladů na prořezávání stromů

Oříznutí a prořezávání stromů obvykle stojí to samé, přičemž průměrná cena za zaměstnání mezi 400 a 800.

Prořezávání však může stát více, pokud práce vyžaduje arboristy. Arboristé se někdy nazývají chirurgové stromů, specializují se na zlepšování zdraví stromů, prevenci nemoci a zvyšování veřejné bezpečnosti.

Mezi další faktory, které by mohly ovlivnit celkové náklady na projekt prořezávání, patří:

  • Velikost stromu.
  • Počet stromů.
  • Zdraví stromů.
  • Typ stromu.
  • Roční období.
  • Dostupnost (e.G. překážky, jako jsou ploty, rostliny a další struktury).
  • Vaše poloha (městské nebo vzdálené).
  • Další služby (e.G. Oprava poškozeného krajiny, kontroly škůdců, jiných ošetření).
  • Vyčištění.

Náklady na oříznutí stromů na hodinu

Obvykle cenové rozpětí pro profesionální oříznutí stromů kdekoli mezi 50 a 75 za hodinu. Nakonec, kolik nákladů na oříznutí stromů závisí na tom, zda jsou služby účtovány hodinou nebo keřem.

Národní průměrné náklady na oříznutí stromů jsou 63 za hodinu. Na spodním konci se dostupnější dodavatelé účtují pouze 25 za hodinu. Na vyšší konec, zkušenější dodavatelé účtují 90 za hodinu.

Mezi faktory, které ovlivňují tuto sazbu, patří:

  • Velikost keře.
  • Požadované vybavení.
  • Počet keřů.
  • Frekvence služby.
  • Další služby (jako je mulčování nebo ořezávání živých plotů).
  • Umístění.

Pokud jde o oříznutí stromů, musíte vzít v úvahu několik faktorů.

Faktory, které ovlivňují náklady na oříznutí stromů

Existuje několik faktorů, které ovlivňují náklady na ceny ořezávání stromů. Některé hlavní patří:

Nemusíte zahrnout všechny tyto proměnné do šablony odhadu oříznutí stromu, ale při vytváření odhadu je musíte mít na paměti.

Pojďme prozkoumat, jak různé faktory ovlivňují vaše ceny.

Typ

Obecně je hlavním důvodem, proč je typ stromu záleží na tom, že je to dobrý indikátor velikosti.

Některé stromy, jako jsou borovice a palem.

Jak již bylo řečeno, druhy stromů mohou naznačovat, o kolik více práce bude trvat k oříznutí. Například borovice mají malé větve, zatímco dubový strom má silnější větve, které mohou vyžadovat více práce k odstranění. Očekávejte tedy, že vaše průměrné náklady na oříznutí dubových stromů budou vyšší než jiné práce.

Pro-Tip: Plán, aby náklady na oříznutí dubu byly vyšší než u jiných stromů.

Velikost

Jak již bylo zmíněno, velikost stromu je jedním z hlavních prvků, které použijete k určení nákladů na práci. Čím vyšší strom, tím více to bude stát.

Zde jsou některé národní průměry založené na velikosti stromu:

Nejenže vyšší stromy vyžadují další vybavení k dosažení vrcholu, ale také mají tendenci mít více větví k řezu.

Vaším hlavním úkolem profesionálního zastřihovače stromů je odříznout další části ze stromu, takže přirozeně, čím více větví strom má, tím více práce musíte udělat.

Chcete.li to usnadnit, můžete se rozebrat na základě výšky v šabloně odhadu oříznutí stromu.

Množství

Možná budete mít zákazníky, kteří požádají o oříznutí stromů, aby se vypořádali s pouze jedním stromem na svém dvoře. Jiní však mohou mít několik stromů, které je třeba oříznout.

Je důležité tyto informace se svým zákazníkem předem diskutovat o tom, které stromy chtějí být oříznuty.

I když váš zákazník chce pouze jeden strom pracovat, okolní stromy by mohly ovlivnit práci a vyžadovat další manévrování.

Umístění

Musíte znát přesné umístění stromu, který oříznete a všechno v jeho blízkosti. Abyste jej ořízli, musí být strom přístupný.

Pokud by se vám nějaké překážky dostaly do cesty k přístupu ke stromu, možná nebudete moci bezpečně dokončit práci s kamionem a místo toho musíte použít horolezce. Tento proces vyžaduje více práce, a je proto dražší.

Překážky také ztěžují hodit pobočky, když jste řezali. Možná je budete muset snížit lanem, které je také časově náročnější.

Mezi překážky, které mohou ovlivnit práci, patří:

Pokud jsou tyto překážky přítomny a zasahují do práce, nezapomeňte do svého odhadu zahrnout jakékoli další náklady.

Trabris

Váš zákazník nebude na vaši službu příliš ohromen, pokud na konci necháte hromadu větví na jejich trávníku.

Stejně jako u jakékoli terénní služby musíte po práci odtáhnout trosky zbývající po práci. Náklady spojené s přepravováním trosek můžete zohlednit do odhadů ořezávání stromů (jako jsou poplatky za skládku).

Frekvence služby

Obecně by stromy měly být oříznuty každé 2 až 5 let. V závislosti na typu stromu však mohou být nutné roční ozdoby stromů.

Například mladší stromy musí být oříznuty častěji kvůli jejich rychlému růstu, zatímco starší stromy vyžadují méně časté údržby.

Pro-Tip: Zvažte věk stromů, abyste do svého odhadu přesně faktorovali náklady na údržbu stromu.

Naléhavost

Služby oříznutí stromů jsou zřídka naléhavé, ale existuje několik okolností, kdy zákazník vyžaduje vaše služby co nejdříve.

Jedním z příkladů je, když větve stromu ohrožují strukturu domu. Další je, když škůdci převezmou část stromu a tuto část musí být ořezáno, než převezmou zbytek.

Přestože není mnoho okolností, kdy je nutné ořezávání nouzového stromu, nouzové odstranění stromů je běžné po intenzivním dešti nebo sněhové bouři.

Vzhledem k naléhavosti těchto situací je vhodné účtovat prémii za vaši službu na vrcholu vašich běžných cen.

Odstranění a prořezávání stromů jsou dvě další služby, které můžete nabídnout, ale nemusíte se omezovat na stromy. Pojďme se podívat na některé další služby, které jsou pravděpodobně ve vašem rozsahu.

Jiné typy služeb

Ačkoli stromy jsou často vrcholem na dvoře, mnoho vašich zákazníků může mít na svém majetku jiné rostliny, které vyžadují péči.

Terénní podniky obvykle nabízejí většinu ostatních služeb na zahradě. Nabídka dalších služeb vašim zákazníkům však má několik výhod, například:

  • časté návštěvy.
  • Vyšší tržby a příjmy.
  • Zvyšování hodnoty vašich služeb.

Zde je několik dalších služeb, které vaše firma může nabídnout ke zvýšení příjmů.

Ořezávání keřů

Pravděpodobně již máte nástroje pro ořezávání keřů, takže pokud máte také zážitek, pak je to skvělá služba, která nabízí svým zákazníkům kromě ořezávání stromů.

Ořezávání keřů vyžaduje častější péči než oříznutí stromů, obvykle jednou nebo dvakrát ročně, takže je to dobrá služba, která pomáhá udržet si pravidelné zákazníky.

Průměrné náklady na oříznutí keřů se pohybují od 50. 75.

Ořezávání živých plotů

Živý plot je řada keřů zasazených úzce k sobě. Výsledkem je, že vyžadují různé techniky oříznutí než samostatné keře. což způsobuje, že se průměrné náklady na ořezávání živých plotů liší v celé práci.

Zákazníci by měli mít své živé ploty oříznuté ve stejnou dobu jako jejich keře. To vám ušetří několik návštěv a můžete ji nabídnout jako svazek, abyste ušetřili peníze svým zákazníkům.

Můžete očekávat, že se náklady na oříznutí živých plodů pohybují od 200 do 800.

Pro-Tip: Nabídněte balíček pro ořezávání a odstranění pro zvýšení vašich zákazníků na perfektním dvoře. Jednoduše přidejte požadovanou ziskovou marži ke své současné rychlosti oříznutí plus průměrné náklady na odstranění keřů, které můžete začít.

Mulčování

Mnoho zahradníků popisuje mulčování jako nezbytný krok při udržování půdy, do které jsou zasazeny keře, stromy a živé ploty. Instalace čerstvého mulče vyčistí postel, do které jsou keře zasazeny, a dává jim svěží pohled.

Náklady na instalaci mulče se liší, ale obvykle se jedná o 20. 45 za krychlový yard.

Pokud váš zákazník požaduje některou z těchto služeb kromě ořezávání stromů, můžete je přidat do části „Dodatečné služby“ v šabloně odhadu ořezávání stromů.

Oříznutí větve stromu

Kolik zákazníka platí za oříznutí větve stromů, bude se lišit podle počtu větví, typu stromu a velikosti stromu.

Pokud zákazník potřebuje pouze několik poboček oříznutých, náklady mohou trvat až 85 pro jeden projekt. Stromy větší než 60 stop vysokých může zákazníkovi nastavit až 1 267.

Mezi další faktory, které mohou ovlivnit ořezávání větví stromů, patří:

  • Škůdci (hniloba může být riskantnější ořezávání).
  • Choroba.
  • Umístění (e.G. stromy poblíž elektrického vedení mohou způsobit nehody).
  • Další služby (e.G. odstranění nebo broušení).
  • Požadované vybavení.

Co zahrnout do odhadu oříznutí stromů

Většina profesionálních ořezávání stromů se za hodinu neúčtuje.

Při stanovování cen však musíte zvážit náklady na práci. Podle U.S Bureau of Labor Statistics, průměrná hodinová hodinová sazba pro odborníky na oříznutí stromů je 21.18.

Nemusíte zahrnout pracovní náklady do šablony odhadu oříznutí stromu.

Nejúčinnější způsob účtování je založen na vizuálním posouzení stromu a toho, co je třeba udělat. Odtud dáváte paušální sazbu pro oříznutí stromů, pak sazba pro každou další stromovou službu.

Nezapomeňte zohlednit všechny své výdaje na vaše ceny, včetně:

Oříznutí stromů FAQ

Zde je několik užitečných otázek, které vám poskytnou další tipy na oříznutí stromů:

Jak napsat odhad pro odstranění stromů?

Vytvoření odhadu je nejdůležitějším krokem k dokončení před zahájením jakékoli profesionální stromové služby, včetně odstranění stromů.

Při vytváření odhadu odstranění stromů mějte na paměti následující prvky o stromě:

Pomocí těchto faktorů určete, kolik vás to bude stát při odstranění stromu, a představte konečné číslo v odhadu vaší služby stromové služby.

Pokud požadují další služby, například odstranění pařezu, zahrnujte cenu pod dodatečnými náklady.

Pro-Tip: Psaní odhadu je mnohem snazší, když máte šablonu odhadu oříznutí stromu.

Existuje šablona odhadu ořezávání stromů?

Pokud jde o vytvoření šablony odhadu oříznutí stromů, můžete použít Excel nebo Pokročilejší software nebo si vytvořit vlastní.

Abyste vám pomohli začít, můžete si stáhnout šablonu odhadu oříznutí stromů a přizpůsobit ji pro své obchodní potřeby.

Jak nabídnout úlohy na odstraňování stromů?

Většina majitelů domů bude v pokušení přijmout nejnižší možnou nabídku. I když se tyto nabídky mohou zdát jako velká hodnota za peníze, není tomu tak vždy.

Dodavatelé by se proto neměli příliš starat o nabídku nejnižší nabídky-místo toho by měli nabídnout nejlepší a nákladově nejefektivnější řešení, které řeší problémy klienta.

Zde je několik tipů, jak přijít s efektivními a ziskovými nabídkami:

Rozsvěcení stromečku 2023. odpočet

  • Představte graf dimenzování: Žádné dva dodavatelé nemají stejné standardy velikosti. to, co je malé pro jeden, může být střední k druhému. Přijďte s rozumným rozsahem pro velikosti shlukování. Například můžete kategorizovat stromy do 30 stop jako malé, zatímco velké stromy jsou ty nad 60 stop. Zvažte také tloušťku kufru.
  • Typy stromů výzkumu: Zatímco velikost je spolehlivějším determinantem nákladů na projekt, vědění typů stromů může při poskytování nabídky dlouhou cestu dlouhou cestu. Například některé stromy mohou být náchylnější k rozvoji nemoci nebo nekvalifikují se také za specifických povětrnostních podmínek.
  • Konzultujte s arboristy s certifikací ISA: Některé projekty odstraňování stromů budou vyžadovat odbornost certifikovaného arboristy, zejména pokud se zabýváte nemocnými nebo hnijícími stromy. Arboristé mohou poskytnout radu ohledně budoucí péče o trávník a poskytnout okamžitá řešení postižených oblastí.

Co by mělo stát oříznout stromy?

Kolik nákladů na oříznutí stromů se může významně lišit v závislosti na následujících faktorech.

  • Inspekce: I když je to volitelné, je často nutná inspekce, protože může naznačovat, zda strom vyžaduje další ošetření. Inspekce stromů obvykle stojí mezi 30 a 150.
  • Velikost stromu: 30 stop stromů obvykle stojí mezi 100 a 400 za obložení, zatímco stromy přesahující 60 stop mohou stát více než 1 800.
  • Sezóna: Většina dodavatelů raději ořízne stromy během pozdní zimy, kdy pobočky aktivně nerostou. Stromy mají také v zimě méně listů, což dodavatelům usnadňuje pozorování struktur a dalších překážek.
  • Přístupnost: Nepřístupné stromy mohou oříznout o 25 až 50% více. Zvažte jakékoli překážky (jako jsou ploty nebo příslušenství), které by mohly být náročnější na přístup. Dodavatelé mohou účtovat více, pokud jsou určité oblasti mimo rozsah od kbelíků nebo výtahů na platformě.
  • Umístění: Ořezávání stromů ve venkovských oblastech může z důvodu cestování narůstat vyšší náklady. Náklady mohou také vystřelit v upscale městských čtvrtích.
  • Čištění: Větší stromy přirozeně produkují více zbytků než menších a vyžadují komplexnější vyčištění.
  • Škůdci: Ořezávání nemocných nebo zamořených stromů může z důvodu nestability nebo hniloby shrát významné poplatky. Odstranění nemocných končetin může stát dalších 50 až 500.

Kolik stojí oříznutí živých plotů?

V závislosti na konkrétních faktorech může oříznutí živých plotů stát kdekoli mezi 48 a 79 za hodinu, s průměrným mediánem 63 za hodinu.

Na spodním konci může oříznutí živých plotů stát jen 35 za hodinu, přičemž vyšší projekty stojí 100 za hodinu na vyšší konec.

Mezi další faktory, které mohou ovlivnit náklady na oříznutí živých plodů, patří:

  • Poplatky za skládku a městské vyzvednutí: Zbylé trosky z ořezávání mohou zvýšit náklady o 25 až 55 za práci. Zákazníci mohou tyto dodatečné náklady odstranit tím, že si sami pytlují trosky a předají je pravidelným odpadkům.
  • Výška živého plotu: Přirozeně, vyšší živé ploty stojí více než kratší k oříznutí. Při ořezávání živých plotů nad 15 stop by si majitelé domů mohli najmout arboristy, což může zvýšit náklady až o 20%.
  • Dostupnost: Složitě postavené živé ploty mohou být těžší oříznout než jednoduché, lineární lineární. Terén a svah mohou také ovlivnit konečné náklady.
  • Zařízení: Malé, jednoduché živé ploty obvykle nevyžadují víc než jednoduchý zastřihovač a plachtu. Pro srovnání, větší a složitější živé ploty mohou vyžadovat další vybavení.
  • Umístění: Ořezávání živých plotů obvykle stojí více v hustě obydlených oblastech, kde struktura nemusí být tak přístupná.
  • Další služby: Majitelé domů, kteří chtějí do svých živých plotů přidat pop barev.

Zabalení: Proč odhadnout náklady na ořezávání stromů

Oříznutí stromů může být riskantní prací, takže musíte podle toho účtovat. Proto je důležité vědět:

  • Míra průchodu pro ořezávání stromů.
  • Jak odhadnout náklady na všechny ořezávání vašich stromů.
  • Průměrné náklady na ořezávání stromu.

Měli byste důkladně posoudit každou práci a poskytnout přesný odhad, abyste zajistili, že dosáhnete spravedlivého zisku a posílíte hodnotu svých služeb.

Šablona ořezávání stromu oříznutí zjednodušuje tento proces tím, že z něj odstraní manuální práci. To vám ponechává více času na poskytnutí svých zákazníků špičkových služeb a nalezení způsobů, jak přinést více prodejů.

Jak oříznout větve stromů sami: Průvodce prořezáváním krok za krokem

Prořezávání stromů pomáhá udržovat je zdravé, upravené, bezpečné a pěstovat své nejlepší. Nebojte se, není to tak těžké. V tomto příspěvku vám ukážu přesně, kdy a jak oříznout větve stromů, krok za krokem.

Oříznutí stromů je pro nováčky vždy děsivé téma (vím, že to bylo pro mě!). Ve většině případů to můžete snadno udělat sami, aniž byste se obávali najímání drahého profesionála.

Existují některé správné techniky, které musíte dodržovat, abyste se vyhnuli poškození stromu. Ale já vám to usnadní, a projdu vás skrz vše, co potřebujete vědět o tom, jak oříznout strom sami, krok za krokem.

Prořezávání stromů sami

Než dostanete své nástroje, je dobré provést rychlé online vyhledávání a vyhledat, jak prořezávat konkrétní typ stromu, musíte se ujistit, že pro něj neexistují žádné speciální techniky.

Některé typy (jako ovoce nebo kvetoucí stromy) jsou raději ořezány po provedení kvetoucí nebo jindy v roce. Většina typů vždyzelech nemusí být také oříznuta, s výjimkou odstranění mrtvého nebo nežádoucího růstu.

Plánuji oříznout můj strom na předním dvoře

Proč prořezávat stromy?

Existuje několik důvodů, proč prořezávat stromy, a je dobrý nápad, aby byl pravidelný zvyk, aby je udržoval rostoucí nejlépe.

Poprvé, kdy většina lidí přemýšlí o ořezávání stromů, je obvykle po bouři způsobí poškození, když se dolní větve dostanou do cesty, nebo když představují nějaké nebezpečí.

Dalšími důvody by mohly být povzbudit produkci květin a ovoce, spustit nový růst, pomoci zabránit nemoci tím, že umožňuje lepší proudění vzduchu, nebo jednoduše tvarovat strom, aby vypadal hezčí.

Větve stromů prořezávání usnadňuje sečení

Kdy prořezávat stromy

Ideální roční doba pro prořezávání stromů je během dormancy. Obecně by tedy nejlepší čas byl někdy během zimy.

Odstranění větví během dormance snižuje riziko onemocnění a zamoření škůdců v otevřených řezaných ránách. Prořezávání před jarem také pomáhá podporovat zdravý a energický nový růst.

V drsném podnebí, jako je moje tady v Minnesotě, je nejlepší počkat, až projde nejchladnější zimní počasí.

Takže pro nás je nejlepší čas během pozdní zimy nebo brzy na jaře. V mírnějším podnebí můžete strom kdykoli během zimy oříznout.

Nebojte se, stále můžete odříznout mrtvé nebo poškozené pobočky kdykoli v roce. Snažte se to vyhnout tomu na mokrých, deštivých dnech, nebo když je venku super vlhký.

Nástroje pro oříznutí stromů

Pokud jde o oříznutí stromů, je použití nástrojů kvality velmi důležité. Před provedením jakýchkoli řezů byste se měli vždy ujistit, že jsou vaše nástroje ostré a čisté.

Zmatné nástroje poškodí pouze vaše stromy a špinavé čepele by mohly šířit nemoc na otevřené rány. Zde jsou nástroje, které používám.

Správné techniky prořezávání stromů

Nesprávné prořezávání může vést k problémům s nemocí nebo škůdci. Takže než začnete, je důležité přesně pochopit, jak přesně oříznout strom.

Když jsou větve správně odstraněny, rány budou kalus nad tím, že se po celé cestě kolem řezu vytvoří pěkný tlustý kruh.

Je důležité, aby se kalus formoval správně, aby chránil strom před problémy po silnici, jako je hniloba způsobená sdružováním vody v ráně.

Zdravý kalus po správném oříznutí větve stromu

Zde jsou tipy, jak správně oříznout větve stromů…

Vyhledejte límec větve před řezáním. jakmile se rozhodnete, jakou končetinu se chystáte odstranit, první věcí, kterou musíte udělat.

To je oblast, kde větev vychází ze stromu. Je to snazší vidět na některých než na jiných. ale hledejte hřeben, kruh nebo oblast, kde je kůra silnější.

Je důležité provést řez na vnější straně větev, aby se rána mohla správně uzdravit. Nezapomeňte také nepoškozovat větev límec, nebo nebude moci vytvořit dobrý kalus (což může později způsobit hnilobu).

Před odříznutím větve stromu najděte větev

Udělejte své řezy v úhlu dolů. při oříznutí stromu je důležité provést své řezy v úhlu dolů.

To je tak, že se voda nemůže usadit do rány. Pokud se voda dostane do rány důsledně, může to nakonec způsobit hnilobu.

Branch Collar poškozený během nesprávného odstranění větve stromu

Nikdy neřeší větve, které rostou vzhůru. když se poprvé učíte, jak oříznout strom, běžnou chybou je odstranit větve, které rostou přímo nahoru.

Ale pokud je prořezáváte, zanechá ránu, kde se může voda snadno usadit, což může způsobit, že strom v průběhu času hnilo.

Nikdy neřeší větve stromů, které směřují nahoru

Neřežte příliš dlouho větev. měli byste se také starat, abyste při odstraňování větví neopouštěli příliš dlouho.

Ponechání příliš dlouhého útržku také ztěžuje stromu vytvořit správný kalus kolem rány.

Zdravý kalus po nesprávném odstranění větve stromu

Jak oříznout strom krok za krokem

Nyní, když znáte správné techniky, jak oříznout strom, pojďme mluvit o krocích, které je třeba následovat při jejich prořezávání.

Ale před začátkem slovo opatrnosti. Nikdy, nikdy se nepokoušejte ořezávat své vlastní stromy, pokud jsou kdekoli poblíž elektrického vedení. Je nejlepší nechat to pro profesionály zvládnout!

Zde je rychlý seznam kroků a poté jsou podrobnější kroky níže.

  • Ořízněte všechny přísavky rostoucí na základně kufru
  • Odstraňte všechny mrtvé nebo umírající větve
  • Prořezávat nežádoucí nebo nebezpečné větve
  • Odstraňte všechny poškozené nebo slabé větve
  • Ořízněte překrývající se větve, které se troují dohromady

Krok 1: Prořezávání přísavek. přísavky jsou slabé, růst vypadající plevele, který se tvoří na základně kufru.

Tyto přísavky se nikdy nestanou žádoucími větvemi a jen ukradnou energii ze stromu. Nezapomeňte se tedy zbavit jakýchkoli přísavců, když vidíte, jak se vytvářejí.

Krok 2: Odstraňte mrtvé nebo umírající větve. Odříznutí mrtvých větví je nejlepším místem pro začátek a zbytek kroků také usnadní.

Jakmile odstraníte všechny mrtvé větve, je snazší vidět, s čím pracujete, a spatřit ty, které je třeba dále ořezávat.

Odstranění větví stromů, které jsou mrtvé nebo poškozené

Krok 3: Prořezněte nechtěné nebo nebezpečné větve. pobočky, které visí nízko, dotýkají se vašeho domu nebo způsobují nějaké bezpečnostní riziko, lze další oříznout.

Většinou je zde cílem zvýšit výšku baldachýnu nebo se zbavit překážky. To lze obvykle provést ořezáváním malých větví, spíše než odstraněním celé končetiny.

Krok 4: Odstraňte poškozené a slabé větve. větve stromů, které byly poškozeny v bouři, nebo jsou jinak rozbité nebo oslabené, by měly být přerušeny, i když jsou stále naživu.

Jsou pozváním na škůdce a nemoci, mohou se stát nebezpečnými a mohou být také místem, kde se voda usadí.

Větve stromů, které visí dolů

Krok 5: Ořízněte větve křížení. nyní, když máte většinu stromu vyčištěno, bude snadné najít větve, které se překrývají a otírají proti sobě. Když se třejí, mohou se postupem času navzájem poškodit.

Odstraňte obě větve, pokud jsou oba poškozeny. Jinak buď odřízne poškozený, nebo nejmenší z nich.

Tipy pro oříznutí stromů ořezávání

  • Při odstraňování velkých končetin buďte opatrní. To může být riskantní pro zdraví stromu. Nejlepší je opustit je, pokud neexistuje dobrý důvod se jich zbavit, jako by byli mrtví, poškozeni, nemocní nebo způsobují nějaký druh nebezpečí.
  • Jak prořezáváte, nezapomeňte udělat krok zpět a podívat se na strom ze všech úhlů a zkontrolovat tvar. Je snadné se unést s řezacími větvemi, jen aby si uvědomil, že strom vypadá, že po ní vystoupí z pod ním.
  • Nikdy neřeší více než 1/4 větví živých stromů najednou. Pokud potřebujete odstranit více než to, udělejte něco z toho letos a poté počkejte, až si zbytek udělejte v příštích několika letech.

Časté časté

Níže odpovím na některé z nejčastěji kladených otázek o ořezávání stromů. Pokud zde nemůžete najít svou odpověď, zeptejte se na ni v комментарии и мнения.

Můžete zabít strom řezáním větví?

Ano, můžete zabít strom tím, že jej ořezává. Nejlepší je začít s malým a odstranit pouze několik větví najednou. Pak každý rok pokračujte na tom, dokud nedosáhnete požadovaného tvaru.

Také neodřízněte žádné velké končetiny, pokud nejsou mrtvé nebo vážně poškozeny. Odříznutí velkých končetin by mohlo nakonec zabít strom.

Bolí prořezávání stromů?

Pokud je to provedeno správně, prořezávání neublíží stromu, je to vlastně docela prospěšné. Ale pokud jste to nikdy předtím neudělali, je nejlepší začít s malým. Nechcete jít přes palubu a odříznout příliš mnoho větví.

Pokud jste nervózní, že to budete přehánět, začněte tím, že se letos zbavíte jakýchkoli mrtvých nebo poškozených větví. Poté počkejte do příštího roku, než odstraňte všechny další, které je třeba oříznout.

Nyní, když rozumíte tomu, jak oříznout větve stromů sami, je dobré se dostat do zvyku to pravidelně dělat to. Tímto způsobem budou vaše stromy zdravé, bezpečné a vypadají nejlépe!

Průvodce prořezáváním zahrady

Sdílejte své tipy, jak oříznout stromy v коментарии и мнения!

O Amy Andrychowicz

Jsem autor a odborný zahradník, který miluje pěstování všech rostlin. Od zeleniny, bylin a květin po kakta, sukulenty, tropika a pokojové rostliny. Pojmenujete to, vyrostl jsem to! Můj zelený palec pochází od mých rodičů a po většinu svého života jsem zahradnictví. Číst

Комментарии и мнения

Mám 3letý javor. Hrubé rostoucí, ale zdravé. Má 2 velké stromy, pokud je základna. Jeden asi 5 ‚druhý asi 6-1/2‘. Je nezdravé nechat obou růst nebo bych měl jen držet? Pokud musím ten malý, jak to mám udělat. Bude to muset být horizontální řez. Díky

Růst na dně se nazývá přísavky a určitě je musíte prořezávat, nebo mohou ukrást energii ze stromu. Ořízněte je zpět co nejblíže k základně/hlavnímu kufru, a proveďte řezy v úhlu dolů, aby se zabránilo sdružování vody v ráně.

Řekl jste, že neříkáte větve, které rostou přímo ze strachu ze sdružování vody, ale mám strom, který má několik mrtvých vypadajících větví nahoře, které rostou přímo nahoru a je třeba je vzít dolů. Co byste v této situaci navrhli?

Vystřihněte tyto větve stromů v úhlu dolů. Tímto způsobem bude voda utéct a nebude schopna se v ráně spojit.

Řekl jste, že necháte velké končetiny, pokud je to možné, ale je tu opravdu dlouhá dlouhá končetina na jedné straně poblíž vrcholu vypadající trapné a na této straně přináší příliš velkou váhu. Je to zdravé a je to největší končetina na celém stromu. Přál bych si, abych to mohl zkrátit! Co mám dělat?

Nedoporučuji odstranit největší končetinu, nebo se váš strom nemusí zotavit z toho tvrdého prořezávání. Místo toho byste to mohli zkusit oříznout zpět, aby se zkrátilo. Ale pokud jste právě udělali prořezávání stromu, možná budete chtít dát další vegetační období, abyste viděli, jak dobře se plní. Po správném provedení se ostatní větve/končetiny vyplní.

Ahoj, přemýšlel jsem o mém masivním fíkovníku. A některé další stromy s podobným stavem, kde některé větve vypadají téměř mrtvé, ale pak mají na konci větve několik listů. Fíkový strom dokonce roste ovoce na těchto mrtvých větvích. Mohu je snížit? Mám pocit, že můj fíkovník se dostává do velkého a spleteného. Díky za skvělý článek!

Bohužel nemám článek o prořezávání ovocných stromů. Je dobré zkoumat přesně, jak oříznout každý konkrétní strom, který máte, abyste se ujistili, že to děláte správně. Obzvláště pokud jde o plody nebo kvetoucí stromy.

Mám velký podzimní fialový popel. Jsou pro strom příliš dlouhé končetiny. Pokud se vám líbí několik z těchto dlouhých končetin zpět alespoň na půl cesty. Kde jsem si vybral místo k řezu? Před nebo za místem, kde se končetina rozvětví (nejste si jisti, jak se to říká, místo, kde vycházejí dvě větvičky z obou stran končetiny.)

ani náhodou. Pozdní zima/brzy na jaře (zatímco strom je stále spící) je ten nejlepší čas pro ořezávání všech typů stromů.

Na ořezávání větví stromů na hlavních kmenech narazíte vlasy jako malé větve, které z nich vyrůstají, nebo je necháte

Ano, tyto malé větve můžete zkrátit, pokud chcete. Pokud jsou na kufru nízko, pak jsou to přísavky a určitě je musí být odstraněny ze stromu.

Na mém stromu mám mnoho malých končetin blízko dna! A jsou aproblem, když jsem řezal trávu, musím je každý rok oříznout, to, co bych měl udělat, abych zastavil Groth dolních končetin? Žiji v Missouri.

Nemůžete zastavit růst nových končetin na vašem stromu, ale určitě jej můžete každý rok ořezávat.

Polovina mé růže Sharon Bush má mrtvé větve. Bush má asi 25 let; 8 stop vysoký a 8 stop široký. Měl bych teď rozřezat větve nebo odstranit celý keř z jeho kořenů? Velmi bych ocenil vaši radu.

Mrtvé větve můžete kdykoli vyrazit. To by byl můj první krok. Poté počkejte, až bude provedeno kvetoucí, aby to prořešilo pro velikost a tvar.

Další možností je použití elektrické pily. Začátek není nikdy problém; s ostrým řetězcem budete mít podobné výsledky. Nikdy jsem nepoužil pečeť, protože jsem zjistil, že správný „řez“ z límce funguje dobře a je přirozenější. Dobrý základní článek přispívá k dobrému opakování! Mnoho lidí váhá s prořezáváním, jinak budou přes prořezávání jděte pomalu a buďte opatrní.

Na rány nic nedávám. Četl jsem, že někteří odborníci doporučují vložit nějaký druh stromového pečele na střih v podnebí, kde jsou hlavním problémem škůdci a nemoc. Jedním z hlavních důvodů, proč se ujistit větve stromů v zimě, je však vyhnout se problémům se škůdci a nemocí. Tímto způsobem bude strom mít čas na uzdravení, než se chyby/nemoc vyjde z dormance.

Zanechte odpověď Zrušit odpověď

Moje zbrusu nová kniha Vertikální zelenina je nyní k dispozici ke koupi!!

Přihlaste se k odběru našeho bezplatného e.mailového zpravodaje

Odborná zahradnická rada přímo do vaší doručené pošty!

Kliknutím na tlačítko souhlasíte s přijetím našeho e.mailového zpravodaje. Můžete se odhlásit kdykoli. Přečtěte si naše zásady ochrany osobních údajů pro celý příběh o tom, jak chráníme a spravujeme vaše odeslaná data.

Jak zalévat bromeliads

Jak prořezávat putující židovskou rostlinu (TradeScantia)

Seznamte se s Amy!

Amy Andrychowicz je autorka a tvůrce GET BUSING GARDINGE. Je oddaná pomoci novým zahradníkům učit se prostřednictvím vedení, povzbuzení a rady, které je snadno pochopitelné. Číst

Nejlepší nástroje pro prořezávání

Objevte, který nástroj prořezávání vyhovuje, který typ práce v zahradě.

Prořezávání je důležitou prací v zahradě. pomáhá udržovat rostliny ve tvaru, podporuje produkci ovoce a květin a může pomoci zabránit nemoci. Stojí za to se dobře připravit pomocí nástrojů prořezávání.

Související obsah: Podívejte se na náš průvodce videa po základních prořezávání

Sekané, loppers a skládací prořezaní pila vám umožní řešit širokou škálu pracovních míst. Další užitečné nástroje jsou užitečné pro specifické prořezávací úlohy, jako jsou nůžky pro oříznutí nebo topiary, a dlouhostupňové prořezávání pro vysoké větve ve stromech.

Nastíníme nejlepší nástroje pro různé úlohy prořezávání.

Secateurs

Bypass Secáteurs, kteří mají nůžkovou akci, jsou skvělými všestrannými pro prořezávání a řezání zadních rostlin. Jsou ideální pro řezání měkkých stonků až do tloušťky tužky. Kovadliny sekané (kde se čepel rozřezává na rovný povrch), stejně jako řez, takže se nejlépe používají pouze na dřevitách stoncích. Sledujte, jak Alan Titchmarsh’s No Fuss Video Průvodce výběrem sekané.

Prořezávání viděl

Prořezané pily přicházejí v různých velikostech a lze je použít na větvích až 5 cm tlustých. Někteří mají hrubě úhlové zuby, takže naříznou na tahu a tahy, ale mnozí řezají pouze tahovou úder. Použijte větší příďové pily pro větší větve a malé kmeny.

Dlouhostupňový prořezávač

Dlouhostupňové prořezávače jsou jako sekanéři na dlouhém pólu. Jsou provozovány tahem lana nebo páky na druhém konci. Jsou ideální pro příležitostné prořezávání vysokých stromů nebo velkých keřů, které řezaly dřevité větve až asi 3 cm tlusté.

Loppers

S dlouhými držadly pro dobrý pákový efekt a čepele s těžkými a těžkými čepele. Jsou ideální pro tvrdé prořezávání. Některé mají rozšiřitelné kliky a rohatkový systém, který usnadňuje řezání.

Ruční nůžky

Tyto nůžky s krátkým manipulátem jsou ideální pro oříznutí živých plotů, hrany krabic a topiary, řezání stonků na tloušťku tužky. Některé mají prodloužitelné kliky pro vysoké živé ploty. Přečtěte si více o topiary oříznutí.

Topiary Shears

Také známé jako Sheep Shears, topiary nůžky se používají jednoruční pro ořezávání měkkých zelených výhonků až do tloušťky 5 mm na malém topiary a tvarované keře, bylinné byliny a další podrobné práce na kompaktních rostlinách.

Péče o své nástroje

Kterékoli nástroje používáte, je důležité se o ně postarat. Například Sharp Secáteurs jsou potěšením použít při správné práci a když čistě řezají, netrhnou rostliny. Vždy otřete mízu čepelí čepelí po použití, stříkejte nebo otřete olejem, uložte je na suchém místě, aby nehnuly. a pamatujte je, že je každou zimu zaostřují. Sledujte, jak Alan Titchmarsh’s No Fuss Video Guides na ostření zahradních nástrojů a ostření.

Co je nejlepší manuální pól? Rozšiřitelné ořezávání pro ořezávání stromů (2023)

Pokud si něco koupíte prostřednictvím našich příspěvků, můžeme získat malou provizi. Přečtěte si více zde.

Pro typické dvorní terénní úpravy a čištění by měly být manuální pólové pily dostatečně efektivní, aby se práce dokončila. Můžete však skončit s nástrojem nevhodným pro vaše potřeby, protože ne všechny možnosti nabízejí stejnou délku nebo funkce.

Pokud nechcete ztrácet čas nakupováním, zde jsou některé z nejlepších manuálních pólů testovaných našimi odborníky.

Systémové délky tří pólů Tri-Cut Délka čepele: 16palcový externí uzamykací mechanismus 6 stop prodloužení pólu Maximální délka: 18 stop

Rozšiřitelná pól Saw: 12palcový dosah Saw Blade: Plně ztuhlý stee lapo bez designu palec páky hliníkového teleskopického pólu

Břitva Sharp Blade Maximální délka pólu: 10 palců SAW Délka čepele: 12 palců Háček na pilovní hlavě nerezové konstrukce

Systémové délky tří pólů Tri-Cut Délka čepele: 16palcový externí uzamykací mechanismus 6 stop prodloužení pólu Maximální délka: 18 stop

Rozšiřitelná pól Saw: 12palcový dosah Saw Blade: Plně ztuhlý stee lapo bez designu palec páky hliníkového teleskopického pólu

Břitva Sharp Blade Maximální délka pólu: 10 palců SAW Délka čepele: 12 palců Háček na pilovní hlavě nerezové konstrukce

Recenze nejlepších manuálních pólů

Fiskars 92406935K

Nemusí to být tak levné jako jiné pily s manuálním pólem, ale Fiskars 92406935k se ukázal jako jeho zřetelný design bez lanů. Možná to nevíte, ale tato funkce umožňuje obouruční kontrolu pro lepší odstranění a zádrhel.

Kvetoucí Rhododendron a vítr: Václav Kovalčík, květen 2023, Zlín

Manuální pól Fiskars je vybaven 15palcovou čepelí, což našim testerům usnadňuje snížení silnějších větví během našeho praktického zážitku. Je to také přesnost ocelového prořezávače schopného prořezávání stromů v různých úhlech.

Vzhledem k tomu, že se Fiskars rozprostíratelný pól rozprostírá až do 12 stop, nemusíte se během operací při dosahování těsných míst ohýbat.

Co se nám líbí

  • Zahrnuje dlouhý prodlužovací pól až 12 palců
  • Schopné prořezávat větve ve složitých úhlech
  • Plně tvrzená ocelová čepel, která je rezistentní na rzi
  • Vhodné pro řezání tlustých větví stromů
  • Lehký, ale dostatečně odolný pro rozsáhlé použití
  • Nejlépe hodnocené manuální pól na trhu

Jameson Store LS-Series Tree Prenur

Ačkoli to není populární možnost, Jameson Landscaper Pole má výhodu pro řezání tlustých větví kvůli jeho 16palcové čepel. Na rozdíl od pravidelné pily na manuální pól obsahuje systém, který umožňuje prodlužovacímu pólu upravit ve třech různých výškách.

Je to skvělá pila na oříznutí stromů, protože jeho pila má nízkoprofilový design. Díky tomu není proříznutí hustých listů tak těžké, jak jsme si mysleli.

Při bližším inspekci je navržen s prodlouženým pólem o 6 stop od svého základního pólu stejné délky. Pokud počítáte pilovou hlavu, která je také 6 stop, může dosáhnout kolem 18 stop.

Co se nám líbí

  • Jeho pól se rozprostírá až 16 palců pro vysoké stromy a vysoké větve
  • Vybaveno impulzně tvrdými zuby pro menší nošení čepele
  • Perfektní manuální pólové pily pro řezání palmů a hustého listí
  • Snadnější nastavení než většina možností profesionálního manuálního pólu

Hosko B0896V9697 TREEM PURNER

Pokud je to, co hledáte dostupný manuální pól. Navzdory svému nižšímu cenovému rozpětí má pila na hosko pól jednostranný design barb a ostré zuby, které mohou Řezané větve stromů bezproblémově.

Můžete se spolehnout na její zakřivenou délku čepele 12 palců, aby se práce dokončila rychleji než většina pólových pily. Ve skutečnosti jeho šířka pomáhá minimalizovat problémy s řezaním tam a zpět při řezání větví.

Vzhledem k tomu, že se skládá ze tří odnímatelných prodloužení, nepochybujeme o tom, že tato pila pro prořezávání pólu by mohlo fungovat dobře, když potřebujete rozřezat větve nad hlavou.

Co se nám líbí

  • Vybaveno širokou pilovou čepelí pro rychlé a snadné řezání
  • Snadnější kontrolu pro ořezávání dolních stromů
  • Extra ostrá pila čepel pro ořezávací větve v pohodě
  • Snadné rozebírání šetří prostor ve skladu

BuyPlus B08S79X5FZ MANUÁLNÍ PUNER

Dalším manuálním pólem přátelským v případě základního pólu pro základní řezné úkoly je buyplus b08s79x5fz. Její vysoce kvalitní 12palcová ocelová pila činí tento pól mnohem lehčí, ale dostatečně odolný, aby snadno řezal větve.

Je to multifunkční nástroj, díky čemuž je jeden z nejlepších manuálních pólů pro ořezávání stromů, prořezávání větví nebo protokoly o péči. Má také výměnu pily, která by mohla převést nástroj na teleskopickou pilu.

Během použití můžete upravit jeho prodlužovací pól od 3 do 12 stop. Má čtyřstupňové prodlužovací prvky, které jsou nejen účinné, když oříznete větve, ale také dobře pracují na úkolech, které vyžadují prodlužovací póly.

Co se nám líbí

  • Světlo přenést a ovládat pro účely rychlého řezání
  • Prodlouženo až 12 stop pro různé aplikace
  • Kompatibilní s jinými úkoly, které vyžadují prodlužovací póly
  • Navrženo s úchyty proti skluzu pro lepší ovládání uživatelů

Co se nám nelíbí

  • Tato rozšiřitelná pól má tenčí čepel
  • Ne tak odolné jako jiné možnosti na seznamu

Notch 40207 Manuální pól pila

Není to každý den, kdy se setkáte s pilou ze skleněných vláken, takže naši odborníci na nástroje nemohli odolat šanci vyzkoušet Notch 40207. Jeho odolný pól o 6 stop je doprovázen 15palcovou čepelí zabalenou s chromovou pokovování. Díky tomu mohou jeho zuby odolat Rusti a udržovat okraje ostře nejdéle.

Tato rozšiřitelná pila na manuální pól také obsahuje maximální délku 18 palců, s výjimkou délky čepele. Vzhledem k tomuto rozsahu může pila pro prořezávání pólu v rezidenčním a komerčním prostředí dobře fungovat.

Sada zářezového pólu má zřetelný design zubů s rychlým mechanismem, který se zbaví volných končetin v klidu.

Co se nám líbí

  • Zabezpečený blokovací systém, aby nedošlo k nehodám a nehodám
  • Má extra ostrou čepel a rozsáhlý dosah
  • Odolná konstrukce hliníku, která odolává ohýbání

Corona TP 6870 TREEM PUNING POLE SAW

Vzhledem k tomu, že korona TP 6870 TREET PUNING POLE SAW má až 14 stop dosahu, horolezecké žebříky nebudou nutné pro žádný řezací úkol. Jeho rozsáhlá schopnost je dále posílena pomocí akčního systému Pulley jednotky.

Prostřednictvím této funkce může tato pila pól maximalizovat svou řeznou kapacitu průměru 1-1/4 palce při maximálním výkonu. Tento model má také exkluzivní systém řemenice Powerglide Rope a zakřivenou čepel asi 13 palců, což mu umožňuje být dostatečně univerzální pro jakýkoli úkol.

Líbilo se nám, že má úpravu zápletky, protože zajišťuje polohu pólu a zabraňuje nebývalým nehodám.

Co se nám líbí

  • Vysoce univerzální pól viděl vhodné pro různé úkoly
  • Rozsáhlá řezací kapacita a dosah
  • Doporučeno pro příležitostné a rezidenční uživatele
  • Má přiměřenou cenu s celoživotními záručními zásadami

ARS LA-180ZR203 TREET PRETER PÁL

Mezi nástroje na tomto seznamu je ARS LA-180ZR203 nejjednodušší pól, který se používá a sestavuje. Někteří si mohou myslet, že jeho nedostatek funkcí znamená, že to nestojí za to, ale jeho operace s jedním pákem je vhodná pro nováčky a příležitostné uživatele.

Rozšiřuje se pouze až 7 stop, takže není divu, že tento prořezávač je lehčí než některé mobilní telefony na dnešním trhu. A protože to není tak těžké, mobilita tohoto modelu by vám měla umožnit používat tuto pilu po dlouhé hodiny, aniž byste zažili únavu svalů.

Navíc jeho ergonomická rukojeť usnadnila naši zkušenost z první ruky s tímto nástrojem než některé ořezávání, které jsme testovali dříve.

| Denial of responsibility | Contacts |RSS